L'Ajuntament de Berga vol tornar a crear el Consell Escolar de Ciutat el 2017

Els alumnes de totes les escoles de Berga debaten les seves propostes al Consell d'Infants | Mònica Garcia fa una bona valoració del Projecte Educatiu de Ciutat, amb aspectes a millorar

02 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:52h
Representants de totes les escoles de Berga a l'Ajuntament.
Representants de totes les escoles de Berga a l'Ajuntament. | Aida Morales.
Tornar a crear el Consell Escolar de Ciutat serà, aquest 2017, un dels objectius bàsics del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) que impulsa l'Ajuntament de Berga conjuntament amb el Consell d'Infants, l'òrgan que engloba alumnes representants de totes les escoles de Berga. Un Consell, ha explicat la regidora d'Educació, Mònica Garcia, que ja s'havia creat amb anterioritat, però que havia quedat reclòs i sense utilitat durant els últims anys. 

Ara, però, l'Ajuntament de Berga vol tornar a revitalitzar-lo, fomentant, d'aquesta manera, un espai de debat per a l'àmbit educatiu de tota la ciutat, però que sigui obert i transversal. En aquest sentit, ha explicat, la voluntat és que també hi puguin tenir cabuda representants de les associacions de veïns, entitats o responsables de la biblioteca, entre d'altres: "Esperem ampliar-lo , treballant de manera més horitzontal amb més actors socials que l'integrin". 

Garcia ha exposat aquesta voluntat davant dels alumnes representants de totes les escoles de la ciutat, que posteriorment han debatut a la sala de Plens de l'Ajuntament de Berga en el marc del Consell d'Infants. En aquesta reunió també s'ha plantejat ampliar les trobades escolars que, actualment, només es divideixen en esportives, de Sant Jordi i de Carnestoltes, i crear un projecte global d'aula oberta. 

Respecte de les trobades escolars, la regidora ha apuntat la possibilitat de fer-ne de culturals, realitzant, per exemple, obres de teatre conjuntes, de coneixement del medi natural o de respecte a la natura. En aquest punt, la voluntat seria que totes les escoles de Berga tinguessin un "espai de trobada i de treball conjunt". 
 

La regidora d'Educació, Mònica Garcia, exposant les accions del PEC. Foto: Aida Morales.


Pel que fa a l'aula oberta, un projecte que acosta els alumnes d'institut als oficis i que ja es realitza individualment en cada centre, l'objectiu seria unificar-ho. D'aquesta manera, els alumnes de tots els centres tindrien les mateixes possibilitats de fer "estades" en diversos establiments, entitats o empreses, i això crearia, segons Garcia, un "marc a nivell local i de referència". 

Poques novetats el 2016

La regidora ha lamentat que, durant aquest 2016, s'hagin pogut implementar "poques novetats" al Projecte Educatiu de Ciutat. Des que la CUP va entrar al govern, ha explicat, de seguida ja va començar el curs i, per tant, es va tenir poc marge de maniobra. 

No obstant això, la valoració és "positiva", ja que s'han pogut portar a terme campanyes contra l'assetjament escolar, un taller sobre la família i l'adolescència, tallers de robòtica a secundària, el projecte "Coneguem els nostre parcs", els camins escolars, el projecte "Cultura Emprenedora a l'Escola" i "Empresa Jove Europea", els tallers artístics i diverses trobades escolars. 

Pel que fa al Consell d'Infants, òrgan "importantíssim" pel PEC, segons Garcia, el seu plantejament és implicar cada vegada més els alumnes en les activitats. "Volem una participació activa al 100%", ha dit, i això només s'aconsegueix fent programes i posant el seu granet de sorra en l'engranatge de la ciutat.
Arxivat a