Vint CAP de la Catalunya Central s'impliquen en la Setmana Sense Fum

Els centres organitzen activitats en diversos municipis

per Redacció , 2 de juny de 2016 a les 10:19 |
Els CAP han fet activitats per la Setmana Sense Fum | ICS
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant els darrers dies, vint equips d'atenció primària de l'ICS a la Catalunya Central han portat a terme múltiples activitats relacionades amb la Setmana sense Fum, amb l'objectiu de sensibilitzar la població dels efectes nocius del tabac. A la majoria dels centres s'ha fet una prova molt simple, una cooximetria, que mesura el nivell de monòxid de carboni en l'aire expulsat. Així, els fumadors constaten directament que fumar afecta la seva salut.

A diversos municipis s'han programat accions, de forma conjunta, amb els centres escolars i també amb els ajuntaments. Hi ha hagut caminades, sessions informatives, redacció de contes, dibuixos i altres iniciatives per intentar aconseguir reduir el tabaquisme, un mal hàbit que a Catalunya afecta tres de cada deu persones majors de 15 anys.


En els decurs d'aquests dies, els professionals dels equips d'atenció primària han recordat la població que el tabac conté més de 4.000 substàncies, entre les quals hi ha la nicotina, el quitrà i diversos metalls.

 

Participació