El Berguedà se suma al cap de setmana turístic «Benvinguts a Pagès»

Cinc explotacions agràries, vuit restaurants i nou allotjaments rurals de la comarca participaran en la primera edició

Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:45h
Un pastor amb el ramat.
Un pastor amb el ramat. | Marta Lluvich
El Berguedà és una de les comarques que formarà part activament de l'experiència turística "Benvinguts a pagès". Tres dies, 17, 18 i 19 de juny, en què cinc explotacions agràries, vuit restaurants i nou allotjaments rurals de la comarca se sumaran als més de 500 de tot Catalunya que intentaran traslladar els turistes i visitants a la realitat de pagès, amb productes de proximitat i paquets especials d'allotjament de cap de setmana. 

Al Berguedà s'hi han adherit les explotacions de Cal Rovira, Federació Vaca Bruna Pirineu, Xai de Ferreries, Formatges Cuirols i Cal Roio Ramaderia Ecològica; els restaurants Hostal Sant Maurici, Cassà de la Plaça, Cal Blasi, Repòs del Pedraforca, Cal Fuster, Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel, Can Batista i Niu Nou, i els allotjaments Baluard de Ferreres, Berga Resort, Cal Cisteller, Càmping Repòs del Pedraforca, Hotel Ciutat de Berga, la Rovira de Sagàs, Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel, la Volta de Ferreres i Les Cases.

"Benvinguts a Pagès" serà una experiència que vol posar en valor el producte de proximitat, el món rural, el turisme d'interior i la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix el que es menja. Aquesta activitat liderada per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d'Empresa i Coneixement i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, s'emmarca dins dels actes de designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016. Aquesta distinció destaca les diferents cultures alimentàries europees, i busca estendre una alimentació saludable i sostenible, fomentant la innovació gastronòmica i contribuint a la millora de la qualitat de vida.
 

Una segadora treballant. Foto: Adrià Costa

Arxivat a