Santi Vila assegura que el Govern estarà «al costat» de Berga per fer la Casa de la Patum

El conseller de Cultura s'entrevistarà properament amb l'equip de govern de la ciutat per parlar del projecte

30 de maig del 2016
Actualitzat a la 1:27h
El conseller de Cultura, Santi Vila, al balcó de l'Ajuntament de Berga.
El conseller de Cultura, Santi Vila, al balcó de l'Ajuntament de Berga. | Aida Morales
El conseller de Cultura, Santi Vila, que ha assistit com a convidat especial aquest diumenge als dos primers salts de la Patum, ha afirmat en declaracions a aquest diari que, quan es plantegi el nou projecte de la Casa de la Patum, el Govern hi estarà "absolutament al costat". De fet, segons ha explicat, aquest mateix diumenge ha parlat d'aquest aspecte amb l'equip de govern de la ciutat, amb qui s'entrevistarà properament per parlar-ne més profundament. 

"Sembla que han fet un projecte una mica més contingut des del punt de vista pressupostari", ha explicat. En tot cas, ha dit, "es evident" que alguna actuació s'ha de fer al voltant de la festa berguedana ja que, segons ha dit, tots els seus elements considerats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco "han d'estar ben custodiats i ben guardats". 

Del que no ha volgut aprofundir, però, ha estat de la Llei de Patum, reivindicada des del 2012. Sobre aquesta i el finançament específic de la Patum, ha indicat que encara n'ha de parlar amb l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i veure si hi ha "consens" entre tots els grups parlamentaris.

Pel que fa a la Patum, Vila ha explicat que és la segona vegada que la viu des del balcó, i que cada vegada és "emocionant i intensa". A més, el fet que enguany sigui una Patum extraordinària pels aniversaris dels Gegants ha fet que, segons ell, aquesta festa encara sigui més "rellevant". 
Arxivat a