La processó de Corpus de Berga es consolida després de tres anys

Una cinquantena de persones van participar en aquest acte religiós a la Residència de les Germanetes

Redacció
27 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:14h

Processó de Corpus de Berga. Foto: Montserrat Coll


La processó de dijous de Corpus de Berga ja es pot dir que s'ha recuperat. Després que fa tres anys es reimpulsés a la residència de les Germanetes, tot creant polèmica i debat, sembla que aquesta tradició cristiana ha tornat a arrelar a la capital del Berguedà durant la Patum. 

Una cinquantena de persones es van aplegar en aquesta residència dijous a la tarda, i van realitzar, acompanyant la Verge, una processó fins a l'ermita de la Mare de Déu de Lourdes. Una processó presidida pel rector de la ciutat, Marc Majà, que va estar acompanyat per altres religiosos com el prevere del Bisbat de Vic, mossèn Jaume Casamitjana, que també és vicerector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. De fet, aquest va ser qui va predicar la missa de Corpus que, prèviament, s'havia realitzat al migdia a l'església parroquial. 

Després de la processó i durant les pregàries, Majà va resar pels difunts de la residència i també pel cardenal centenari Loris Francesco Capovilla, que va morir aquest mateix dijous, i que va ser secretari particular del Papa Joan XXIII.
 

Processó de Corpus de Berga. Foto: Montserrat Coll

Arxivat a