Jordi Sànchez, Marta Rovira i Josep Vendrell viuen una Patum intensa i especial

La diputada de Junts pel Sí considera que Catalunya encara té “molts valors” per exportar | El balcó es completa amb el conseller de Justícia

26 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 0:37h
 El balcó de l'Ajuntament de Berga amb les autoritats polítiques.
El balcó de l'Ajuntament de Berga amb les autoritats polítiques. | Martí Albesa
El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i els diputats de Junts pel Sí i Iniciativa per Catalunya Verds, Marta Rovira i Josep Vendrell, han estat alguns dels convidats estrella, aquest dijous, a la primera Patum completa que s'ha viscut a la plaça de Sant Pere d'una manera molt especial. Tres polítics que han viscut la festa per primera vegada, o després de fa molts anys, en el cas de Sànchez, i que la han pogut gaudir, enguany, d'una manera molt diferent. 

En declaracions a NacióBerguedà, el reelegit president de l'ANC ha afirmat que la Patum és una de les festes “més emocionants” de Catalunya. Això ho fa la combinació del so amb la multitud, ha precisat, la gent, la música i el ball. Tot un conjunt d'elements, ha prosseguit, que conformen un símbol "d'identitat i de singularitat” que converteix la Patum en un “patrimoni únic”. 

En aquest mateix sentit, la diputada de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha assegurat que el Govern català encara pot fer moltes coses per a aquesta festa. “Jo crec que la cultura catalana té molts valors a exportar i per fer diplomàcia pública”, ha assegurat. A més, ha dit, i a nivell internacional, la Patum és un element molt propi de la cultura popular catalana, motiu pel qual considera que encara es pot continuar treballant. 

“És la primera vegada que vinc i he sentit de manera ben viva aquesta tradició”, ha declarat Rovira. Així mateix ho ha explicat a aquest diari el diputat ecosocialista Josep Vendrell, que també era la primera vegada que gaudia de la Patum: “És una de les festes popular més arrelades i que creen més poble i identitat”.
Arxivat a