Entitats i autoritats, protagonistes de la Passada de dimecres al vespre

L'equip de govern surt en comitiva fins a la Rectoria, tot i que allà surt a fora del cordó de seguretat

26 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:23h
Les autoritats al cordó de seguretat durant el primer tram de Passacarrers.
Les autoritats al cordó de seguretat durant el primer tram de Passacarrers. | Aida Morales
Les entitats i les autoritats han estat, aquest dimecres al vespre, les protagonistes de la tradicional Passada. La primera vegada d'aquesta Patum en què han sortit les Guites, les Maces, els Gegants Vells i el Tabal conjuntament, per recórrer bona part dels carrers de la ciutat. 

Enguany, i com a fet formalitzat, tot i que de facto ja es realitzava, les autoritats només han seguit la Passada dins del cordó de seguretat fins a la Rectoria. A partir d'allà cadascú ha pogut anar per lliure. Això, ha explicat a NacióBerguedà la regidora de Patum, Mònica Garcia, ja es feia, tot i que enguany s'ha formalitzat, amb l'acord de la resta de formacions polítiques. 

La vista, però, ha estat molt posada l'alcaldessa, Montse Venturós, i els regidors de la CUP, ha han viscut la seva primera Patum com a equip de govern. Tots ells, conjuntament amb la resta d'edils han sortit en comitiva des de l'Ajuntament. La batllessa ha lluït la vara d'alcaldia, un element protocolari obligatori, tot i que després ja se n'ha desfet. La sortida de les autoritats ha estat, però, una mica forçada a causa de la gran quantitat de gent que s'aplegava a la plaça, tot i que a poc a poc, tothom s'ha pogut anar resituant, i els ànims s'han calmat. 
 

Els regidors al balcó de l'Ajuntament esperant el seu salt. Foto: Aida Morales.


A la plaça de Sant Pere s'han realitzat dos salts. El primer, amb el balcó ple amb tots els membres del consistori, en honor a l'Ajuntament, mentre que el segon, ha anat dedicat al secretari. Dos salts de Maces, dos de Guites i dos de Gegants que han fet saltar i olorar la pólvora amb neguit i il·lusió. Com sempre, la Guita Xica ha revolucionat Sant Pere, mentre que els Gegants Vells han fet alçar totes les mans. 
 

Salt de Gegants a la Passada de dimecres al vespre. Foto: Aida Morales.


Les entitats 

A partir d'aquí, la Passada ha anat resseguint el carrer de Pinsania, passant per la Pietat, el carrer Buxadé, Balmes, la plaça Viladomat, el carrer Verge de la Salut, la Ronda Moreta, el carrer Mossèn Huch, la plaça Maragall, el carrer Torre de les Hores, la plaça de Sant Francesc, el carrer Verdaguer, el carrer del Roser, la plaça dels Països Catalans, el carrer Bruc, la Gran Via, la plaça de Sant Joan i la de Sant Pere. Tots aquests salts, un total de 21 i dos Tirabols, s'han fet en honor a les autoritats locals.

Enguany, però, les entitats han tingut un pes important en la Passada. Els sis regidors de la CUP, com és habitual, han cedit els seus salts a diverses organitzacions, beneficiant-se, aquest dimecres, el Grup de Defensa de la Terra, el Casal Panxo, el Konvent, la Taula d'Entitats del Tercer Sector, les agrupacions teatrals La Farsa, Tràfec Teatre i Anònim Teatre, i els Mountain Runners. A més, la regidora socialista Rosalia Monroy ha cedit el seu salt al convent de les Vetlladores, i el regidor republicà, Jaume Giménez, a la Llar Santa Maria de Queralt.  
 

La Guita Grossa a la Passada de dimecres al vespre. Foto: Aida Morales.

 

Salt de Maces a la Passada de dimecres al vespre. Foto: Aida Morales.

Arxivat a