Els quatre berguedans que van a les llistes del Congrés el 26-J

El regidor de Guardiola Marc Calmet ocupa la 16a posició a la llista de CDC | Joan Antoni López Noguera, Rosalia Monroy i Oriol Ortega representen la comarca dins del PP, PSC i ERC

Aida Morales
31 de maig del 2016
Actualitzat el 01 de juny a les 10:13h

Congrés dels Diputats. Foto: Wikicommons


El Butlletí Oficial de l'Estat va publicar la setmana passada les llistes de les formacions que concorreran el proper 26 de juny a les eleccions espanyoles, tant al Congrés com al Senat. En total, quatre berguedans figuren a les candidatures que presenten molt pocs canvis respecte a les del 20 de desembre. 

El guardiolenc Marc Calmet és qui ocupa el lloc més destacat. Figura en el 16è lloc de la llista de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), exactament la mateixa posició que en les anteriors. En declaracions a NacióBerguedà, Calmet afirmava sentir-se "il·lusionat" per poder representar el Berguedà, i considerava que era important que hi hagués polítics joves i "de casa".

Un altre dels berguedans que es presentarà a les Corts espanyoles és Joan Antoni López Noguera, exregidor de l'Ajuntament de Berga i president comarcal del Partit Popular català. López Noguera, que també és vicesecretari d'Organització del PPC, ocuparà el número 19 de la llista per Barcelona.

En el lloc número 25 de la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per Barcelona -anteriorment el 27- es troba la regidora del consistori berguedà Rosalia Monroy que, malgrat disposar d'una posició modesta i simbòlica, destacava a aquest diari, ja en la darrera campanya que era un lloc "important", ja que el Berguedà s'havia de veure des de Barcelona, també, com un "punt de referència".

Finalment, el militant berguedà d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Ortega ocupa la 28a posició, exactament la mateixa que en els anteriors comicis.
 

Resultats eleccions espanyoles 20-D