Els geganters agraeixen la col·laboració de tothom per fer «història» i «deixar llegat»

La comparsa lamenta les "dificultats de transport" per la dimensió de l'acte | Afirmen que es compensarà tothom qui havia comprat tiquet i no va poder pujar al Santuari

Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat el 25 de maig a les 9:06h

Gegants de la Patum pujant cap a Queralt. Foto: Pere Gendrau.


La comparsa dels Gegants de la Patum de Berga ha fet una valoració "molt positiva" de la pujada dels quatre gegants per primera vegada a Queralt en motius dels seus aniversaris. Una fita, han remarcat en un comunicat, que s'ha pogut tirar endavant gràcies a la "feina desinteressada" de molts, tant membres de la comparsa com altres berguedans i patumaires, i qua ha permès fer "història" i "deixar llegat". 

Per primera vegada, remarquen, van pujar els quatre gegants fins al Santuari. Una imatge que ja s'ha guanyat "un racó de la història berguedana", deixant diverses postals que, tal com va passar el 1991, passaran de generació en generació. I això, han continuat, des del primer moment, ja que a les 6.00 del matí, just abans que sortís el sol, la plaça de Sant Pere ja es podia veure repleta de gent: "I el millor és que ja es notava el clima de germanor amb què es va anar desenvolupament la jornada". 

Aquest bon clima, asseguren, es va notar durant tota la pujada, podent portar els Gegants desenes de persones, més enllà de la trentena apuntada. I també durant els tirabols, quan es va permetre que pràcticament tots els inscrits poguessin ballar els Gegants. 

De fets a millorar, però, també n'hi va haver, segons apunten. La sobredimensió que va tenir l'acte per la bona resposta dels berguedans va fer que diverses persones que havien pagat l'esmorzar no poguessin arribar al santuari. Les dificultats de transport, doncs, van ser un dels principals entrebancs. Segons la comparsa, però, "no s'esperava una dimensió tan destacable", un fet, recorden, que era la primera vegada que es feia. Per això, els geganters han assegurat que "se solidaritzen" amb tots els que hi haurien volgut ser però no van poder, i que passat Corpus s'informarà de com es compensa tothom qui havia pagat el tiquet. 
 

Gegants de la Patum ballant a Queralt Foto: Aida Morales.

Arxivat a