El consistori berguedà afirma que els bars il·legals «perjudiquen» la resta

L'Ajuntament de Berga assegura que els establiments esporàdics rebran inspeccions i s'obriran expedients sancionadors

Redacció
23 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:23h

Un dels locals que es vol obrir per Patum, just al costat de la botiga oficial de la festa, a la plaça Doctor Saló. Foto: Aida Morales


Tal com ja va avançar NacióBerguedà fa uns dies, l'Ajuntament de Berga actuarà "amb contundència" davant dels bars il·legals que obrin per Patum. Així ho ha volgut reafirmar el consistori berguedà aquest dilluns a través d'un comunicat, on ha indicat que, davant de la "situació produïda els darrers anys", i havent analitzat conjuntament amb serveis tècnics les opcions possibles, es faran inspeccions i s'obriran expedients sancionadors a tots aquells establiments que estiguin incomplint la normativa. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Berga ha recordat que l'aparició esporàdica de bars per Patum "perjudica indirectament" els establiments amb llicència que viuen del seu negoci durant tot l'any. Per això, han reiterat que seran "contundents" al respecte. 

Segons va explicar a aquest diari el regidor de Governació, Francesc Ribera, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Berga incrementaran el control de tots aquests locals. Malgrat que legalment no es podran clausurar, tindran un control exhaustiu per tal de “dissuadir” aquesta pràctica. Una vegada es tramitin els expedients, depenent de les condicions, s'imposaran multes que poden arribar a milers d'euros. 

Aquests van ser els resultats de la reunió de treball que van tenir amb Mossos, Policia Local, els Serveis Tècnics i els Jurídics, i que ja s'ha traslladat en una altra reunió als propietaris de bars i restaurants, sobretot, del barri vell de Berga, on afecta més aquesta pràctica. 
Arxivat a