La primera tabalera s'estrena pels Quatre Fuets de la Patum Infantil

Centenars de persones s'han aplegat al Vall en una jornada que s'ha completat històrica | Les Maces han petat correctament al passeig de la Indústria

22 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:01h
Relleu de tabaler als Quatre Fuets.
Relleu de tabaler als Quatre Fuets. | Aida Morales
Després d'un intens dia d'acompanyament dels Gegants a Queralt, els Quatre Fuets de Berga han finalitzat un dia rodó per a molts patumaires i berguedans. El Vall ha tornat a quedar replet de gent, per veure els simbòlics salts de Maces que tradicionalment s'utilitzaven per comprovar que els fuets estaven en bones condicions. Una funcionalitat que en els últims anys ja ha quedat en l'anècdota, ja que, més enllà d'aquí, els Quatre Fuets ja s'han convertit en el preludi obligatori de Patum. 
 

Quatre Fuets a Berga Foto: Aida Morales.

 
El Tabal ha sortit puntual a les 20.00 hores de la plaça de Sant Pere i s’ha dirigit cap al principi del passeig de la Indústria. Abans de començar, però, el vestidor de Plens i encarregat de les Maces, Marc Vallejo, ha recollit els fuets de la mà dels membres de l'Ajuntament.

Dos salts de Maces que han començat a omplir l'aroma de Patum, que han petat sense problemes, i que han tret el cuquet de grans i petits. Als Quatre Fuets hi han participat les quatre Maces antigues, a diferència del passacarrers, que és quan surten les més actuals. Noves i velles es troben dijous i diumenge durant la Patum de Lluïment. 
 

Quatre Fuets a Berga Foto: Aida Morales.

 
Les Maces infantils
 
Una vegada finalitzat el salt, el nou tabaler, Xavi Prat, s'ha dirigit cap a la plaça de Sant Pere. Just abans, però, a la plaça Doctor Saló, s'ha creuat, com és costum, amb el Tabal de la Patum Infantil, enguany, i per primera vegada a la història, una tabalera, Irune Sánchez, que ha rebut un gran aplaudiment.

Aquesta, acompanyada per familiars i amics s'ha dirigit al Vall, on s'ha estrenat en la comparsa i, de nou, ha convertit aquest dia dels Quatre Fuets, en una jornada històrica.

Els Quatre Fuets dels petits estan composats per vuit Maces, i també es compta amb la presència dels dos Angelets, que no hi són als anteriors salts dels Quatre Fuets dels grans.
 

Quatre Fuets de la Patum Infantil Foto: Janina Vilana

 

L'Àngelet matant una Maça als Quatre Fuets de la Patum infantil Foto: Janina Vilana

Arxivat a