Milers de persones homenatgen els Gegants a Queralt en una diada històrica

Els Gegants Vells celebren els seus 150 any i els Nous 125 pujant al santuari | La gran quantitat de persones fa que només alguns privilegiats puguin entrar a l'església

22 de maig del 2016
Actualitzat el 23 de maig a les 11:21h
Gegants de la Patum ballant a Queralt
Gegants de la Patum ballant a Queralt | Aida Morales
La pujada dels Gegants de la Patum a Queralt ha estat, definitivament, un acte memorable. Durant la processó que els ha portat fins al santuari berguedà, més de 500 persones els han acompanyat, tot i que això no ha estat res, comparat amb els milers de persones que els esperaven a Queralt. 

Des d'allà, Berga es feia petita i, de fet, poca gent voltava pels seus carrers. Cap a les 11.00 del matí, tant la comparsa dels Gegants com l'Ajuntament de Berga han hagut d'incrementar el nombre d'autobusos que aquest matí circulaven de la ciutat al santuari. Un acte completament desbordat que ha creat embuts i col·lapses a gairebé tots els seus accessos. 

En aquest sentit, i en comparació amb la gran quantitat de gent, pocs han pogut ser els privilegiats que finalment han entrat al temple, amb un gruix de gent important que s'ha hagut de quedar a fora. Aquests, però, també han pogut gaudir dels balls dels Gegants, gràcies a la gran pantalla que hi havia a l'exterior. 
 

Gegant Nou entrant al Santuari de Queralt. Foto: Aida Morales.


Quatre balls, ni un més i ni un menys. I els primers Tirabols que han refermat les ganes de Patum de tants berguedans. 

A Queralt, però, una de les altres protagonistes ha estat la Mare de Déu. Just després de l'actuació de la comparsa, desenes de persones han pujat a veure la seva figura, esperant, de cara al setembre, que una nova Patum homenatgi el centenari de la seva coronació. 

En conjunt, Queralt ha viscut un diumenge de glòria. Un dia per no oblidar, per recordar com també es recorda aquella memorable pujada dels Gegants el 1991, i que farà que, altra vegada, això torni a passar de generació en generació. I és que avui, sense dubtes, ha estat també un dia eminentment familiar. Els més petits de Berga ho han viscut i, malgrat que potser alguns no se'n recordaran, les històries d'aquesta pujada quedaran. 
 

Gegants de la Patum des del mirador de Queralt. Foto: Pere Gendrau.


Ara, els Gegants tornen a Berga joiosos i homenatjats a la ciutat. S'esperaran tres dies, descansaran i, altra vegada, tornaran a sortir tot presidint la primera Passada. Perquè la Patum ja és aquí, i aquest diumenge, els Quatre Fuets ho certifiquen. 
 

GALERIA DE FOTOS de la pujada dels Gegants a Queralt

VÍDEO de la sortida dels Gegants de la plaça de Sant Pere cap a Queralt

VÍDEO - La pujada dels Gegants Nous a Queralt el 1991
 

Gegants de la Patum pujant cap a Queralt. Foto: Pere Gendrau.

Arxivat a