Inauguren el carrer Marcel·lí Massana de Berga, al lloc on hi havia el carrer mossèn Huch

La Policia Local identifica dues persones | Els anarquistes consideren que ja hi ha molts carrers dedicats a capellans

21 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:07h
Inauguració del carrer Marcel·lí Massana a Berga.
Inauguració del carrer Marcel·lí Massana a Berga. | Aida Morales.
El Centre d'Estudis Josep Ester Borràs i l'Ateneu Columna Terra i Llibertat de Berga han inaugurat, aquest dissabte, el nou carrer Marcel·lí Massana. Ho han fet amb la penjada d'una placa oficiosa, sobre la que hi ha d'oficial de carrer mossèn Huch, i amb l'objectiu que els berguedans comencin a anomenar d'aquesta altra manera la via.

En aquest cas, els anarquistes no han retirat l'antiga placa del carrer, sinó que l'han tapat amb un mocador roig i negre. La seva intenció, ha explicat a NacióBerguedà Pep Cara, és reivindicar la figura d'aquest maqui i lluitador revolucionari, que va néixer justament en aquest carrer. A la placa s'hi pot llegir la cita "Marcel·lí Massana, guerriller llibertari berguedà 1918-1981".

“Amb això volem reivindicar la figura de Massana, però també la de totes aquelles persones que van lluitar amb ell”, ha explicat Cara. D'alguns dels guerrillers, ha precisat, se'n coneix el nom mentre que d'altres no, però se sap que van ser una “generació molt generosa” que, lamentablement, ha dit, “han estat fets fora de la història”. 
 

Inauguració del carrer Marcel·lí Massana a Berga. Foto: Aida Morales.


Amb aquesta voluntat, la de tornar-los a recordar i homenatjar, els anarquistes de Berga han volgut donar aquest petit i simbòlic pas, amb què reivindicar el passat, però també posar les bases del futur. Amb això, a més, han aprofitat per demanar a l'Ajuntament de Berga que s'animi a començar a impulsar aquest canvi de noms de carrers perquè siguin més plurals: “Em sembla que de carrers dedicats a capellans ja n'hi ha molts”. 

L'acte de canvi de nom del carrer s'ha realitzat just després de presentar el llibre "Marcel·lí Massana. Terrorisme o resistència?" de Josep Maria Reguant al Casal de la Gent Gran de Berga. Durant la penjada de la placa, la Policia Local ha identificat a dues persones.

Amb aquesta acció, els anarquistes continuen la campanya de canvi de nom de carrers que van iniciar fa uns mesos amb una instància a l'Ajuntament de Berga, i que va generar forta polèmica quan es van treure dues plaques de carrers, concretament, la mossèn Espelt i la de la plaça mossèn Armengou
 

Placa del carrer Marcel·lí Massana. Foto: Aida Morales.

Arxivat a