Les cerveseries Quer i Guineu s'ajunten per crear la cervesa de la Patum

Les dues empreses de cervesa artesana fan el seu propi "homenatge" a la festa

21 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:44h

Logotip de la cervesa inspirada en la Patum.


Les cerveseries artesanes Quer i Guineu, del Berguedà i del Bages, han decidit posar el seu granet de sorra en la festa berguedana per excel·lència. Per això, han llançat al mercat la primera cervesa inspirada la Patum. Es tracta de "Plens de Llúpol", una IPA "de foc" segons afirmen, que no deixarà indiferent pel seu aroma cítric i explosiu. 

Una cervesa tipus Red India Pale Ale, de tons vermellosos i sis graus d'alcohol, que s'ha realitzat en producció limitada. Una beguda amb cos, contundent i força llúpol. Precisament és aquest darrer producte el que potencia el seu absorbent sabor. El color vermell, indiscutiblement, es relaciona amb els Plens, i l'amargor i la frescor final podria ser aquella sensació de quan es finalitza el salt.

Segons han explicat a NacióBerguedà membres de la cerveseria Quer, la idea va sorgir "fent en got entre amics". Un d'ells, han relatat, va proposar la idea, i entres tots es van anar engrescant. A partir de llavors, van començar a pensar com podia ser la Patum feta cervesa, ja que no només volien crear la beguda, sinó fer el seu propi "homenatge" a la festa. A més, el fet de treballar de manera conjunta els ha estat una experiència "molt enriquidora".

Ara per ara, han explicat, s'han elaborat uns 2.000 litres, una quantitat que s'espera distribuir sense problemes durant aquesta Patum. De fet, han afirmat, es tracta d'un producte que han elaborat per "veure-la i gaudir-la" amb els amants de la Patum, més que en la seva comercialització. Per això, deixen la porta oberta al futur: "No pretenem que sigui la cervesa de la Patum, sinó el que representa per a nosaltres la Patum feta cervesa, res més".
Arxivat a