El gos en estat crític després de caure al riu a Gironella es podrà recuperar

Abel Garcia es va llançar al Llobregat per salvar una dona i un gos que havien caigut al riu, que baixava amb un cabal considerable

Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:35h
Punt on ha tingut lloc l'accident.
Punt on ha tingut lloc l'accident. | Google Street Views
La dona i el gos Frederica que aquest dijous van estar a punt d'ofegar-se després de caure al riu Llobregat, al seu pas per Gironella, ja s'estan recuperant. Segons han explicat a NacióBerguedà, la dona va ser atesa d'immediat pel Centre d'Atenció Primària (CAP) de la vila, mentre que el gos, molt més afectat, va ser portat a la clínica veterinària VeterGironella, en estat crític. 

Segons van indicar des d'aquest centre, l'estat del gos era molt delicat, i no sabien si passaria la nit. No obstant això, amb les hores l'animal ha pogut anar recuperant-se, ha estat traslladat al centre Món Animal de Berga i, a hores d'ara, ja no es perilla per la seva vida. 

L'accident es va produir dijous, quan l'animal va caure per accident al riu, que baixava amb un cabal per sobre del normal, possiblement per l'obertura de comportes de la Baells. Acte seguit, la seva propietària va intentar agafar-lo, tot i que també va caure a l'aigua, que se la va endur. Com que el corrent era molt fort, humà i animal van començar a ofegar-se, moment en què Abel Garcia, de 26 anys i veí de Gironella, va poder rescatar-los. 

Segons va explicar Garcia a NacióBerguedà, va lligar la corda dels seus gossos i la va tirar a la dona, que la va poder agafar i, d'aquesta manera assegurar-se. Per altra banda, i pel que fa al gos, quan aquest ja havia perdut la consciència i va començar a surar, Garcia es va tirar a l'aigua per agafar-lo en una zona del riu molt més estable. 

Una història que podia haver acabat amb dues vides, però que finalment s'ha resolt de la millor manera possible. 
 

Abel Garcia amb els seus gossos. Foto: Cedida.

Arxivat a