L'Ajuntament de Berga inspeccionarà i sancionarà els bars il·legals per Patum

Francesc Ribera afirma que l'actuació serà “exemplar” per tal de “dissuadir” aquesta pràctica | Tots els establiments que obrin de manera esporàdica rebran inspeccions

20 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:04h
Un dels locals que es vol obrir per Patum, just al costat de la botiga oficial de la festa, a la plaça Doctor Saló.
Un dels locals que es vol obrir per Patum, just al costat de la botiga oficial de la festa, a la plaça Doctor Saló. | Aida Morales.
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Berga incrementaran el control dels locals que, durant aquesta propera Patum, obrin de manera esporàdica a la ciutat, realitzant funcions de bar, sobretot, al nucli històric de la capital berguedana. Aquesta és l'única mesura legalment permesa que pot tirar endavant l'Ajuntament de Berga, després que en les darreres setmanes, diferents establiments de la zona hagin manifestat la seva preocupació per aquesta pràctica reiterada durant anys quan s'acosta la festa berguedana. 

En aquest cas, segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor de Governació, Francesc Ribera, s'inspeccionaran “tots els locals” que obrin de manera puntual i, malgrat que per llei no podran clausurar-los, els agents de seguretat realitzaran inspeccions i obriran expedients sancionadors. En aquest aspecte, ha reiterat Ribera, l'actuació serà “exemplar” per tal de “dissuadir” aquesta pràctica. Una vegada es tramitin els expedients, depenent de les condicions, s'imposaran multes que poden arribar a milers d'euros. 

Així es va decidir en una reunió de treball que va realitzar l'Ajuntament amb els Mossos d'Esquadra, la Policia Local, els Serveis Tècnics i els Jurídics, i que ja s'ha traslladat en una altra reunió als propietaris de bars i restaurants de la zona. Val a dir, ha especificat Ribera, que no hi ha legislació vigent nacional o local que permeti cap altra opció al respecte, però que l'actuació serà contundent: “Esperem que això sigui suficient”.

La problemàtica dels bars il·legals per Patum és un tema habitual de cada any. En la majoria de casos, han explicat propietaris d'establiments, les persones que volen obrir els bars paguen els lloguen amb anterioritat i, el mateix dilluns o dimarts de Corpus, entren una instància a l'Ajuntament de Berga demanant permís per obrir-lo al públic. En aquests casos, la instància no arriba a Serveis Tècnics fins passat uns dies, que és quan es poden realitzar les inspeccions. Enguany, tot aquest procés s'accelerarà, i la Policia Local i els Mossos seran els encarregats de vetllar per les inspeccions i tramitar els expedients sancionadors.
Arxivat a