Un jove salva la vida d'una dona i un gos que s'ofegaven a Gironella

Abel Garcia s'ha llançat al riu Llobregat que baixava amb un cabal per sobre de la mitjana | L'animal està en estat crític a la clínica VetGironella

19 de maig del 2016
Actualitzat el 20 de maig a les 21:02h
Punt on ha tingut lloc l'accident.
Punt on ha tingut lloc l'accident. | Google Street Views
Abel Garcia és un jove de 26 anys de Vallcebre. Des de fa poc, però, viu Gironella, i aquest dijous ha tingut una experiència que de ben segur que no oblidarà. Al matí, quan ha sortit a passejar els seus gossos al costat del riu Llobregat, ha estat testimoni d'una escena que podria haver acabat amb dues morts. El gos d'una dona que també passejava pel mateix camí ha caigut sense voler al riu, i mentre la seva propietària l'intentava agafar, també s'hi ha precipitat. 

Segons ha explicat Garcia a NacióBerguedà, l'escena s'ha desenvolupat molt de pressa, ja que el cabal del riu era molt fort, possiblement per l'obertura de comportes de la Baells, i la zona on havien caigut, anomenada la Palanqueta, estava a prop d'un salt d'aigua: “Al matí el riu baixava molt fort, i la dona, a la que ha ficat el peu a l'aigua, se la ha emportat el riu”. 

Davant d'aquesta situació, ha explicat, els primers pensaments que li han vingut al cap eren que, si entrava al riu pel mateix lloc que ho havia intentat la dona, el cabal també se l'emportaria. Per això, ha decidit lligar les dues cordes dels seus gossos i tirar-les a la dona des d'un punt més elevat. Quan aquesta ja començava a defallir, la sort ha fet que la corretja se li hagi pogut agafar al canell, un fet que ha permès estabilitzar-la i salvar-li la vida.

Llavors, ha continuat, Garcia ha pogut conduir-la fins a un punt més estable del riu, on l'ha deixat i s'ha adreçat on hi ha via el gos, que havia perdut el coneixement, ja no intentava nedar i flotava. Com que l'animal ha anat a parar una mica més avall, Garcia s'ha tirat a l'aigua i l'ha pogut agafar. Tot i això, segons han explicat a aquest diari des de la clínica veterinària on l'han portat a continuació, VetGironella, l'estat de del gos és greu, i no saben si se'n sortirà. 

Una vegada ha pogut treure la dona i el gos del riu, un home que passava per allà ha demanat assistència mèdica al Centre d'Atenció Primària de Gironella, que és a prop. Allà s'ha portat la dona, mentre que Garcia ha agafat el gos i l'ha traslladat ràpidament fins a la clínica veterinària. Segons ha explicat, es tracta d'un gos petitó, de 7 o 8 quilos.

Per a Garcia, es tracta d'una experiència que mai oblidarà. Tot un seguit d'actes que ha anat realitzant de manera instintiva, i que finalment han salvat Gironella i la comarca, en general, d'un dijous que podia haver acabat sent negre.
 

Abel Garcia amb els seus gossos. Foto: Cedida.

Arxivat a