CiU retreu a la CUP de Berga que no assisteixi als actes religiosos de Patum

El grup municipal convergent afirma que els cupaires s'excusen en una "malentesa aconfessionalitat"

19 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:40h
L'equip de CiU a Berga.
L'equip de CiU a Berga. | Pere Gendrau.
El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de Berga ha manifestat aquest dijous a través d'un comunicat la seva disconformitat sobre el fet que l'equip de govern de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) hagi decidit no assistir als oficis religiosos de la Patum. 

Segons CiU, els cupaires s'excusen en una “malentesa aconfessionalitat”, ja que, malgrat l'estat ho sigui, afirmen, “això no treu que tots els governs hagin de complir amb les seves funcions”. D'aquesta manera, consideren que els actes religiosos formen part de la Patum i que, per tant, tots els membres de l'Ajuntament haurien de ser presents en els actes. “Cal recordar que va néixer dins de l'església; el camí que es fa entre l'Ajuntament i Santa Eulàlia recorda precisament això”, declaren en el comunicat. 

Per altra banda, també afirmen que “no cal ser creient per assistir a les misses”, i recorden el paper de l'alcalde Badia Serra en el temps de la República, quan acudia als oficis de Corpus i afirmava que no era ell, personalment, qui hi anava, sinó la figura de l'alcalde de Berga: “És a dir, sabia separar perfectament el nivell personal del càrrec que ocupava”. Un raonament, considera CiU, que els mateixos regidors de la CUP han compartit, per exemple, quan han assistit a diversos funerals religiosos de prohoms berguedans. 
Arxivat a