Agricultura actua al Berguedà per prevenir incendis als boscos de ribera

La campanya consisteix en l'aplicació d'aigua sobre el terreny cobert de borrissol, per tal de disminuir la inflamabilitat de les masses cotonoses

Redacció
03 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:12h

Campanya de prevenció en un bosc de ribera. Foto: Departament d'Agricultura


El Departament d'Agricultura de la Generalitat té previst realitzar actuacions preventives als boscos de ribera del Berguedà, l'Anoia, el Solsonès, el Bages, Osona, la Noguera, el Segrià, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, l'Alt Penedès i els dos Vallesos, per evitar i prevenir incendis forestals que tenen el seu origen en aquest tipus de boscos. Unes zones, han especificat, que tenen gran inflamabilitat i poden esdevenir un greu problema pel que fa a l'inici d'incendis majors, ja que creen unes masses cotonoses que propaguen el foc amb molta facilitat. 

Per això, el Departament realitza treballs de campanya consistents en l'aplicació d'aigua sobre el terreny cobert d'aquest borrissol, per tal de disminuir la inflamabilitat de les masses cotonoses. Una campanya, han precisat, que es porta a terme des de fa sis anys i que “dóna molts bons resultats”. De fet, l'any passat hi va haver 44 incendis a Catalunya originats per aquest borrissol, la meitat que el 2014. 

La campanya de prevenció es basa en un operatiu format per cinc unitats del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, que són les encarregades de dur a terme els treballs de ruixat amb aigua, i uns 50 agents del cos d'Agents Rurals de les diferents comarques, que porten a terme el seguiment en uns 360 punts localitzats. A més, en el dispositiu també s'hi afegiran les ADF de la zona.