El PSC critica la deixadesa del Govern respecte del Monestir de la Portella

En aquest monument s'han invertit 936.026,38 euros, però encara no és visitable

Redacció
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:22h

Monestir de la Portella Foto: Wikimedia Commons


El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han lamentat aquest dijous a través d'un comunicat la deixadesa del Govern de la Generalitat pel que fa al futur del Monestir de la Portella, al municipi de la Quar. Respecte d'aquest, han recordat que, des del 1984, s'hi han invertit 936.026,38 euros, una quantitat considerable, però encara insuficient. 

La continuació de la reparació del monument, doncs, es deixa subjecte a la disponibilitat pressupostària futura, un fet que, segons els socialistes "preocupa", ja que és un bé cultural d'interès nacional. "Ens preocupa que no es pugui visitar com sí que es pot fer en el cas dels monuments restaurats per la Diputació de Barcelona", ha prosseguit el grup. 

Segons la resposta de l'Agència del Patrimoni Cultural aportada pel grup socialista, el projecte de futur seria l'obertura a la visita pública del monument. No obstant això, la redacció i l'execució del projecte d'adequació encara està subjecte als pressupostos de la Generalitat. En aquest punt, el PSC ja ha afirmat que continuarà presentant noves iniciatives per impulsar la continuïtat de la restauració i "donar garanties" de poder visitar-lo. A més, remarquen que es tracta d'una construcció "de gran interès" que ha de continuar-se restaurant i que, per tant, si la Generalitat no ho pot fer, s'hauran de buscar altres vies com, per exemple, la intervenció de La Caixa, per complementar-la.