Les comparses de la Patum reben formació sobre com actuar davant d'atacs de cor

El curs serà aquest dissabte a les 10.00 del matí al Pavelló de Suècia

Redacció
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:23h
Actuació davant d'aturada cardiorespiratòria.
Actuació davant d'aturada cardiorespiratòria. | ACN
Més de 50 persones ja s'han apuntat al curs de Suport Vital Bàsic que el grup De Tot Cor organitza conjuntament amb el Patronat de la Patum aquest dissabte 21 de maig a les 10.00 del matí al Pavelló de Suècia. L'objectiu, han dit, és donar informació bàsica sobre com actuar en cas d'aturada cardiorespiratòria. 

Segons l'Ajuntament de Berga, és "de vital importància" poder realitzar una actuació correcta en aquestes circumstancies, sobretot, tenint en compte les condicions de la plaça de Sant Pere. Amb aquest taller, doncs, s'assegura que hi ha persones formades distribuïdes en diversos punts que, si detecten un d'aquests problemes sanitaris, podran realitzar una primera actuació de prevenció, a l'espera que arribin els servies mèdics.

El taller constarà d'una part teòrica i una altra de pràctica, i es centrarà en quatre punts. El primer és l'anomenat PAS, és a dir, protegir, alertar i socórrer. També es tractarà la posició lateral de seguretat, quan el malalt respira però està inconscient, les compressions i ventilacions bàsiques, el que es coneix com RCP, fins que arriba el desfibril·lador. I finalment, s'explicarà què fer davant d'una obstrucció de la via aèria o ennuegament. 

El taller serà impartit pels membres del grup De Tot Cor, integrat per Sito Fernández, Robert Cazorla, Josep Maria Castellà i Queralt Escobet (Creu Roja), Eduard González (SEM), Joan Pujol i Josep Gomà (metges) i Antolí Barra (ICS), i s’hi han apuntat un total de 54 persones. 
Arxivat a