El Col·legi de Metges organitza una jornada de salut comunitària a Berga

La VI Jornada d'Atenció Primària al Món Rural exposarà experiències exitoses d'arreu de Catalunya

Redacció
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:39h
El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Pedriatria (SCP) i l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) organitzen, aquest divendres a Berga, la VI Jornada d'Atenció Primària al Món Rural, que centrarà l'atenció en la salut comunitària. Segons han informat, els actes començaran a les 9.00 del matí al Pavelló de Suècia i s'allargaran fins les 15.00 hores, amb un total de quatre ponències d'especialistes d'arreu de Catalunya. 

La salut comunitària s'ha convertit, en els darrers anys, en un dels àmbits prioritaris de l'atenció primària. Per això, diverses institucions han posat en marxa activitats o programes saludables, que han ajudat a potenciar-la. A Sant Vicenç de Castellet, per exemple, s'ofereixen caminades i altres activitats com el ioga, l'aquagym i el tai-txi. Però la salut comunitària també es troba en projectes com el de "Fem Comunitària a una gran ciutat", de Vallcarca-Sant Gervasi, que consisteix en convertir els barris de Barcelona en petits pobles plens d'activitats en xarxa; o el projecte "Agents de Salut Comunitària" de Sallent, en què es porten a terme dinars acompanyats i es fa un seguiment individualitzat als veïns del poble que ho requereixen.

Totes aquestes iniciatives es basen en la creació de xarxes locals, en què participen diferents agents de la comunitat, siguin de l'àmbit sanitari o no, per treballar en la millora de la salut de les persones.
 

Consulta el programa de la jornada

Arxivat a