La Baells supera el 95% de la seva capacitat i es veu obligat a obrir comportes

Les administracions demanen no acostar-se als vorals del Llobregat per una possible crescuda de cabal | Les comportes estaran obertes fins dijous a les 12.00 hores

18 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:48h
Repunt del volum d'aigua de la Baells a causa de les pluges
Repunt del volum d'aigua de la Baells a causa de les pluges | ACA
Les pluges de l'última setmana han omplert d'una manera molt significativa el pantà de la Baells. Si bé per una banda això és positiu perquè es converteix en reserves segures de cara a l'estiu, la gran quantitat d'aigua que s'ha acumulat ha fet augmentar el volum de l'embassament fins a més del 95%, motiu pel qual l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) s'ha vist obligada a obrir comportes. 

Aquest dimarts, el volum d'aigua que hi havia al pantà era de 104,56 hm3, quan el màxim és de 109,43 hm3. Això significa un 95,57% del total, quan l'any passat les reserves se situaven en el 89,14%. 

Per això, des d'aquest dimecres a les 8.00 del matí i fins dijous 19 de maig a les 12.00 del migdia, l'embassament obrirà algunes de les seves comportes, per deixar anar part de l'aigua acumulada. Aquest fet suposarà, segons han informat, que el cabal del riu Llobregat pugui créixer en determinades zones, i es demana prudència a la ciutadania, i evitar acostar-se a les lleres del riu.
 

VÍDEO Moment d'obertura de comportes de la Baells aquest dimecres al matí

 

Presa de la Baells. Foto: ACA