L'Ajuntament de Berga diu «no» a l'homofòbia

El consistori berguedà fa onejar la bandera gai al balcó en el Dia Internacional contra l'Homofòbia

Redacció
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:28h
Bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament de Berga.
Bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament de Berga. | AjBerga
L'Ajuntament de Berga ja ha penjat la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó, per fer públic i demostrar el seu compromís amb la igualtat de gènere i afectivosexual, en el Dia Internacional contra l'Homofòbia. Amb aquest gest, el consistori recorda el moment en què l'OMS, el 17 de maig de 1990, va retirar l'homosexualiat de la llista internacional de patologies, després d'anys i reivindicacions de persones i col·lectius per a la igualtat, i es reafirma contra aquesta discriminació. 

A dia d'avui, però, segons ha lamentat el consistori, encara hi ha situacions de discriminació per raó d'opció, identitat sexual i d'expressió de gènere en diversos àmbits de la societat. Per això, manté, és un “repte col·lectiu” poder superar aquesta situació, que “ataca i invisibilitza” unes realitats existents i legítimes. 

Des de l'Ajuntament de Berga, doncs, s'ha demanat continuar lluitant contra la discriminació a casa, a l'escola, a la feina, al carrer i en els mitjans de comunicació, apostant per diversos models familiars, i facilitant “l'empoderament i l'autoestima dels joves LGTBI”. I és que, per exemple, a les aules, ha recordat el consistori, són “constants” les situacions de bullying en aquest sentit, igual que a la feina, on els casos d'homofòbia representen el 17% de les denúncies presentades per discriminació de gènere. 

Per això, han continuat, és necessari formar i sensibilitzar els ciutadans des de ben petits, construint imaginaris positius i fent visibles les realitats LGTBI en tots els àmbits de la vida, ja que la “xacra” d'aquesta discriminiació, han sentenciat, “segueix ben present”. 

 

Bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament de Berga. Foto: AjBerga.

Arxivat a