Oriol Cardona guanya la Berga-Rasos-Berga i César Hernández la nova cursa a Queralt

Clàudia Sabata guanya la BRB i Marta Palau és la més ràpida en la BQB

15 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:43h
Sortida de la nova cursa Berga-Queralt-Berga
Sortida de la nova cursa Berga-Queralt-Berga | CEB
Oriol Cardona i César Hernández han estat els protagonistes, aquest diumenge, de la Berga-Rasos-Berga i nova cursa Berga-Queralt-Berga, que ha incorporat enguany el Club Esquí Berguedà (CEB). Els dos esportistes han estat els guanyadors de cadascuna de les dues proves, en un dia que finalment ha resultat magnífic per a realitzar les curses, per la temperatura agradable i el bon temps.

Cardona s'ha proclamat guanyador de la tradicional cursa fins als Rasos de Peguera i baixar, que enguany celebrava la seva 18a edició, i que permet gaudir d'espectaculars paisatges a l'entorn de la capital del Berguedà. El temps del corredor de muntanya ha estat de 2:23 hores, molt seguit del segon classificat, Josep Rovira, que ha arribat amb 2:32 hores. El tercer, Joan Noguera, tampoc s'ha fet esperar, i ha creuat la meta al passeig de la Indústria de Berga, tan sols cinc minuts després. 

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Clàudia Sabata amb un temps de 3:12. La segona posició se l'ha endut Judit Franch 03:16 i la tercera Anna Ventura 03:22.
 

Oriol Cardona, a la meta de la Berga-Rasos-Berga Foto: CEB Berga


Enguany, però, i com a novetat, una nova cursa fins al Santuari de Queralt i baixar se sumava a la jornada. La Berga-Queralt-Berga, de 12 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu ha estat una bona oportunitat per a aquelles persones que s'iniciaven en el món del trail running, o que volien realitzar una cursa de menys quilometratge. A més, amb la nova Berga-Queralt-Berga, el CEB també ha volgut clicar l'ullet a la Comissió Organitzadora del Centenari de la Mare de Déu de Queralt, sumant un acte més a aquesta commemoració. 

En aquesta prova, el guanyador ha estat César Hernández, que ha creuat la meta amb 1:32 hores. Poc després ha arribat el segon classificat, Juan Luís Martín que ha finalitzat amb 1:44, i Ot Ferrer, amb 1:55. En aquesta nova cursa, la noia més ràpida ha estat Marta Palau amb un temps de 2:09.

Malgrat la disminució d'inscrits respecte d'altres anys, en què fins i tot es va arribar als 400, l'organització fa una valoració positiva de les curses, amb la intenció de mantenir la nova incorporació de cara a properes edicions. 
 

Totes les classificacions de la Berga-Rasos-Berga

Totes les classificacions de la Berga-Queralt-Berga

 

Entrada a la meta de César Hernández, guanyador de la Berga-Queralt-Berga Foto: CEB Berga

Arxivat a