El carrer major de Berga s'omple de maniquís en un Artimoda de temps inestable

La pluja cau a l'hora de dinar, mentre que durant el matí centenars de persones passegen pel carrer major

14 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:35h
Riu de gent al carrer major amb els maniquís de l'Artimoda
Riu de gent al carrer major amb els maniquís de l'Artimoda | Aida Morales
El carrer major s'ha despertat, aquest dissabte, replet de maniquís. Els complements i la roba han estat els protagonistes de l'Artimoda, la festa de primavera dels comerciants d'aquest eix comercial. Una jornada que ha tornat a sorprendre els berguedans, trencant esquemes, però que al migdia ha quedat truncada per la pluja. 

No obstant això, centenars de persones han passejat durant el matí pel carrer major, amb un índex de venda, segons han explicat a NacióBerguedà diversos comerciants, superior a la mitjana. Les botigues de moda i complements, doncs, han estat les més beneficiades, tot i que l'Artimoda també ha donat dinamisme als bars i restaurants, i s'han pogut veure diversos turistes passejant i demanant què passava.

Als dos extrems del carrer major, a la plaça de Sant Pere i a la plaça de les Fonts, s'han exhibit els maniquís amb la roba que se subhastarà al vespre. Una activitat totalment novedosa a Berga, que ajudarà a millorar, netejar i embellir el carrer major. I és que, tal com han criticat alguns comerciants, aquest eix és un carrer important per a la ciutat, però massa vegades deixat i abandonat, motiu pel qual, davant d'aquesta situació, els botiguers han decidit organitzar-se. 
 

Persones fent-se fotografies amb els maniquís de l'Artimoda al carrer major Foto: Aida Morales.


A les 20.00 del vespre, doncs, es realitzarà la sortida de la subhasta de moda. Un esdeveniment en què, si els ciutadans compren pel preu de sortida, simplement es cobriran costos, però que si pugen les apostes, aquests diners serviran per implementar millores al carrer. 

Tal com va explicar a NacióBerguedà la portaveu dels comerciants, Ariadna Herrada, en aquesta jornada també s'ha volgut donar espai als més petits, amb shows, contes, itineraris i màgia. Algunes de les activitat ja s'han fet el matí, i si plou a la tarda, es continuaran al Cine Catalunya. 

La pluja, han reconegut, era un enemic esperat, tenint en compte les previsions. Per això, les primeres valoracions són bones, ja que s'han complert bona part dels objectius marcats; un carrer major viu, dinàmic i comercial. Un eix principal de Berga, han remarcat, que comença a assemblar-se, una altra vegada, al de les ciutats veïnes amb què tan agrada comparar.
 

Un dels espectacles infantils de l'Artimoda Foto: Aida Morales.

 

Les peces que entraran a subhasta de la plaça de les Fonts. Foto: Aida Morales.

Arxivat a