La presa de la Baells inclourà un petit museu per augmentar l'atractiu turístic

El Festival d'Estiu continua potenciant el turisme familiar i l'esport, amb desenes d'activitats fins al setembre

Redacció
14 de maig del 2016
Exposició dins de la presa de la Baells.
Exposició dins de la presa de la Baells. | ADBerguedà.
La presa de l'embassament de la Baells presentarà, a partir d'aquest estiu, una museïtzació de les galeries superior i inferior, amb nous plafons informatius que incrementin l'atractiu turístic d'aquesta instal·lació. L'exposició, segons ha informat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, repassarà diferents aspectes de l'embassament, com ara l'obra d'enginyeria hidràulica, el vincle i la transformació del territori que va comportar, la seva utilitat o història, recordant l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella

D'aquesta manera, el potencial turístic que des de fa uns anys s'està volent aprofitar, també es complementarà amb una oferta cultural, tecnològica i paisatgística, que ajudarà a sumar entre les atraccions del pantà i la mateixa presa. 

Aquesta és una de les novetats que s'han presentat enguany en el marc del Festival de la Baells, tot un conjunt d'activitats que començaran aquest diumenge i que s'allargaran fins el 18 de setembre. Entre aquestes, han indicat, hi haurà actes culturals i lúdics, amb l'objectiu de promocionar i dinamitzar el recurs aquàtic de les poblacions de Cercs i Vilada. 

De fet, el Festival d'Estiu de la Baells ha anat evolucionant amb els anys, ja que antigament havia estat un festival d'essència reivindicativa. El 2014, però, l'Agència i diversos municipis van decidir encarar-lo més al turisme, volent atreure famílies i esportistes de tot Catalunya. 
 

Roda de premsa de presentació dels actes del Festival de la Baells. Foto: ADBerguedà.


Activitats

El Festival s'iniciarà aquest diumenge amb una nedada popular organitzada pel Club Triatló Berga sota el lema #LaBaellsesmoltmes, i la 4a trobada d'Instagramers Barcelona és molt més, impulsada per Turisme de la Diputació de Barcelona. 

Durant l'estiu, a més, també hi haurà activitats competitives com el campionat d'orientació en piragua, proves de natació en aigües obertes, la triatló infantil, la travessia de la Baells, el torneig de waterpolo o la Sailfish halftriatló Berga, que clourà les activitats esportives. Per altra banda, també es podrà comptar amb les tradicionals propostes del concurs de fotografia, les passejades nocturnes o les activitats de pesca, entre moltes altres.