El Consell Comarcal inicia una campanya per la igualtat de gènere i socioafectiva

Els dies forts de la campanya seran el 17 de maig i el 21 de juny, Dia Internacional contra l'Homofòbia i per a l'Alliberament LGTBI

Redacció
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:08h
El Consell Comarcal del Berguedà iniciarà aquest dilluns 17 de maig una campanya per conscienciar sobre la igualtat de gènere i socioafectiva per tal de disminuir discriminacions. El lema d'aquesta serà “Estimar sense diferències”, i sortirà a la llum coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia. A més, la campanya finalitzarà el 28 de juny, Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI. 

La divulgació de la campanya es farà, principalment, a través de les xarxes socials durant aquests dos dies, convidant tothom a participar-hi, compartint cartells i imatges amb el cor de l'arc de Sant Martí amb l'etiqueta #estimarsensediferències. També es repartiran prop de 300 cartells en format paper, amb les dates commemoratives, entitats i serveis, i activitats als municipis de la comarca. 

Per altra banda, la campanya comptarà amb un cicle de cinema social a diferents pobles, amb films relacionats amb la diversitat afectivosexual i de gènere. A Gósol, per exemple, es farà la projecció de Rosas Rojas el proper 18 de maig; a Gironella la pel·lícula – documental XXY el 3 de juny; a Puig-reig s'emetrà La Vida d'Adèle el 10 de juny; Brokeback Mountain a Guardiola de Berguedà el 13 de juny; Mi vida en Rosa a Vilada i A mi madre le gustan las mujeres a Saldes. 

Per altra banda, els serveis i agents de la comarca estan organitzant una jornada de presentació de l'Informe 2015 per part de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, i a nivell d'educació secundària, s'ha reeditat digitalment la guia per a professorat sobre la diversitat afectivosexual Obrim els ulls a la diversitat sexual realitzada pel Consell i l'Ajuntament de Berga el 2014.