El fiscal denuncia Ferran Civil per tancar el pas d'un camí públic

El Ministeri Públic considera que Civil i Ana Isabel Rodríguez podrien haver comès un delicte contra la ordenació del territori

Redacció
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:01h

L'exalcalde de Cercs, Ferran Civil Foto: Aida Morales


La Fiscalia d'Urbanisme i Medi Ambient ha interposat una denúncia contra l'exalcalde de Cercs Ferran Civil i la llavors regidora d'Urbanisme, Ana Isabel Rodríguez, per suposadament haver permès el tancament d'un camí públic, sense llicència i amb l'objectiu de satisfer els interessos d'una veïna. Així ho han confirmat a NacióBerguedà fonts judicials, després que ho hagi avançat Regió7, que concreta que, en aquest cas, se'ls acusa de dos delictes d'ordenació del territori. 

Segons la querella, els fets es van produir el 2007, quan el consistori va permetre tancar amb una cadena el camí de titularitat pública de la Casa de la Mina. En aquest cas, la dona també va rebre el permís per part de l'Ajuntament de Cercs per posar-hi un cartell de “carrer sense sortida”, un fet que presumptament es va permetre sense realitzar cap expedient urbanístic, informe tècnic o permís. 

Sobre aquests fets, els acusats hauran de declara el proper mes de juny, així com també l'exsecretari municipal Pau Llorens i l'exarquitecta i gerent del Consell Comarcal del Berguedà, Carme Casas, vinculats al cas.