Gironella acollirà la proclamació del Pubillatge de la Catalunya Central

Més de 300 hereus, pubilles, dames i fadrins passaran el dissabte al municipi del Baix Berguedà

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat el 13 de maig a les 19:48h
Hereu i Pubilla de Gironella.
Hereu i Pubilla de Gironella. | AjGironella.
Gironella serà la seu, aquest cap de setmana, d'una de les trobades més grans de Pubillatge de Catalunya. Es convertirà per un dia en la seu del Pubillatge de la Catalunya Central, en el segon certamen més important del país. Per això, segons ha informat l'Ajuntament del poble, s'esperen més de 300 hereus, pubilles, dames i fadrins de tot Catalunya, i uns 25 candidats i candidates per triar els nous representants territorials. 

Durant el dissabte al matí, totes les persones que opten als diferents títols s'examinaran a la Llar d'Avis i seran valorats per una trentena de persones. Faran, segons ha explicat el regidor de Cultura, Lluís Vall, una prova escrita de cultura general i una altra d'oral. Havent dinat, es farà l'acte de proclamació dels representants del Pubillatge de la Catalunya Central, i els noms es faran públics. 

Pel que fa a Gironella, els candidats que es presenten per a l'edició d'enguany són Ferran Camps i Cristina Subirà, a qui el consistori desitja molt sort i encerts. 

De cara al vespre, i després d'un sopar de gala al Local del Blat, es farà la festa final, que esdevindrà un comiat informal entre els participants. Per a Vall, que Gironella hagi pogut acollir aquest acte referma la voluntat del municipi i del seu consistori d'acostar la tradició al jovent. 
Arxivat a