Saldes treballa per tenir un centre astronòmic

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan intentant reconvertir l'antiga casa forestal en un centre especialitzat

Redacció
11 de maig del 2016
Actualitzat el 12 de maig a les 21:35h

Cel nocturn a l'entorn del Pedraforca. Foto: DipuBcn.


L'Ajuntament de Saldes, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, està treballant per convertir l'antiga casa forestal en un centre astronòmic per fer observacions en telescopi i altres activitats. En aquest camí, i a l'espera d'aconseguir el qualificatiu de cel nocturn de qualitat, ha programat una sèrie de conferències sota el títol “La foscor natural del Pedraforca. Cicle de conferències per entendre la nit” per donar a conèixer aquest projecte turístic i ambiental. 

Segons han informat, la propera d'aquestes xerrades, titulada “El valor del cel nocturn i el turisme astronòmic”, serà dissabte 14 de maig a partir de les 19.30 hores. En aquesta s'exposarà la importància de la foscor nocturna lligada a la necessitat de reduir la contaminació lumínica i fomentar l'interès per l'astronomia. En aquest sentit, Saldes ja està substituint l'enllumenat públic per fanals que provoquin una menor contaminació. 

La conferència estarà dirigida per Salvador Ribas, director de l'Observatori Astronòmic del Montsec. El proper 25 de juny a les 20.00 hores hi haurà la xerrada “Contaminació lumínica” a càrrec de l'enginyer industrial i professor de la UPC, Manu Garcia; i “Astronomia per amateurs: observació de les llàgrimes de Sant Llorenç”, dirigida pel membre de l'Agrupació Astronòmica Sabadell Toni Selva, el proper 12 d'agost a les 20.00 hores.