Lliuren a Gironella un estudi per millorar la mobilitat urbana

La Diputació proposa una sèrie d'accions per potenciar el transport públic i el vehicle no motoritzat

Redacció
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:15h
L'alcalde de Gironella, David Font, rebent l'informe de mobilitat de la Diputació.
L'alcalde de Gironella, David Font, rebent l'informe de mobilitat de la Diputació. | DipuBcn.
La Diputació de Barcelona ha entregat a l'alcalde de Gironella, David Font, l'estudi de mobilitat urbana del municipi, una eina que facilita la planificació integrada de les diferents xarxes que conformen el sistema de transport. Concretament, el document l'ha lliurat el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, amb un conjunt de propostes d'actuació. 

L'estudi de mobilitat insta l'Ajuntament a realitzar millores per a la mobilitat a peu, en bicicleta, transport públic i aparcament, i a tenir en compte mesures de futur. Entre aquestes, accions per incrementar la participació en transport no motoritzat o públic, fomentant el canvi de model, actualment molt basat en el cotxe. 

Pel que fa al vehicle privat, l'estudi fomenta el seu ús d'una manera més eficient, alhora que intenta garantir l'accessibilitat als transports per a persones amb mobilitat reduïda. Per això, destaca, s'han d'adaptar les voreres i els diversos punts d'accés, i també portar a terme mesures per reduir l'accidentalitat, la contaminació atmosfèrica i la contaminació acústica.
Arxivat a