La Patum de la Pietat s'allarga un dia més, amb el Tabal i l'Àliga acabats

La tradicional festa al barri de la Pietat farà un breu reconeixement a Joan Rafart | La tradicional festa es viurà de divendres a dilluns

12 de maig del 2016

Ball de Nans a la Patum de la Pietat. Foto: Bernat Ferrer/NacióLaFlama.


La Patum de la Pietat, que comença aquest divendres i que s'allargarà fins dilluns, continuarà, enguany, tota una sèrie de canvis començats l'any passat. En aquesta línia, i malgrat que no hi haurà tantes novetats, sí que estrenarà el Tabal pintat i reformat, i l'Àliga, que sortirà a la plaça, ho farà totalment adequada, han explicat membres de l'associació de veïns a NacióBerguedà.

De fet, l'any passat els Nans Vells van renovar la vestimenta i l'Àliga va començar les reformes, amb més plomes al coll. Una Patum, a més, que va coincidir amb eleccions, i en què es va poder veure la plana major dels partits berguedans, en un final ben curiós de campanya

Aquesta Patum, que fa 54 anys que va començar com un joc de nens, ja ha esdevingut, per als berguedans, una cita indispensable en el calendari patumaire. Després de la sortida del Tabal el passat diumenge, la Patum de la Pietat és un tast totalment popular, íntim i familiar de la festa gran berguedana. 

Patum nostrada i continuista 

L'essència de la Patum de la Pietat és, especialment, el seu caràcter continuista i amb pocs canvis. Com és habitual, aquesta començarà divendres a les 20.00 hores amb una cercavila pels carrers del barri amb la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB). A l'acabar, s'obsequiarà els veïns amb tandes de Patum. 

Dissabte, es farà el III Taller-Concurs de Dibuix Infantil i, a les 19.00 hores, la primera Patum Infantil del barri. El Tabal es tornarà a sentir dissabte quan, després d'un esmorzar, recollida de plantes aromàtiques i timons a Tagastet i una despertada general amb repic de campanes començarà la Patum de Lluïment. A la tarda, es farà el repartiment del Concurs de Dibuix i també les distincions honorífiques a les persones que han ajudat en les festes durant anys. I finalment, tandes de Patum completa amb Plens i Tirabols. 

Segons han explicat, durant la Patum de la Pietat també es voldrà fer un petit reconeixement al pare de la Patum Infantil, Joan Rafart, que va morir aquest any. 

La  Patum de la Pietat finalitzarà dilluns, amb una despertada general de campanes i santa missa a l'església de la Mare de Déu de la Pietat. A les 12.00 del migdia, i aprofitant el pont de dilluns de Pasqua, es tornarà a fer una Patum de Lluïment i més tandes de Plens i Tirabols. 
 

Un dels plens del carrer de la Pietat de Berga, diumenge. Foto: Bernat Ferrer/NacióLaFlama.

Arxivat a