El grup gironellenc Rupits passa semifinals del Sona9

Un centenar de berguedans acompanyen el grup a la Fàbrica Damm de Barcelona

10 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:28h
El grup de música gironellenc Rupits, al concert del Sona9
El grup de música gironellenc Rupits, al concert del Sona9 | Cedida.
Un centenar de berguedans, majoritàriament veïns de Gironella, s'han desplaçat aquest dimarts al vespre a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona, per donar suport en la votació popular al grup de música gironellenc Rupits, seleccionat entre els 12 grups de la 16a edició el Concurs de Maquetes del Sona9. I durant aquesta aventura, els de Gironella no ha fallat. Per 125 vots, ha passat a les semifinals del concurs organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat i Televisió de Catalunya.

D'aquesta manera, el grup composat per Marc Espel, Marc Coromines, Jaume Espel, Oscar Pardo i Francesc Rodríguez, tots ells de Gironella i de Viladomiu Nou i que era la primera vegada que es presentaven al concurs, passaran a competir només amb vuit grups més, i hauran de presentar les seves cançons al Mercat de Música Viva de Vic, al BAM de Barcelona i a l'Acústica de Figueres. 

Aquest dimarts, Rupits competia amb Carlovich, Chet, El Fugitiu, Geografies, Iuh, Lafebre, Lakaste, La Mala Fi, Miaú, Paper de Plàstic iRetirada!, en una actuació, segons van dir, per gaudir al màxim, però també fer-ho amb el major respecte possible. 

Grup amb energia

Rupits va saltar als escenaris l'estiu del 2014, tot i que des de llavors, ha patit anades i vingudes amb altes i baixes d'alguns dels seus components. Des de l'estiu del 2015, però, el grup es va tornar a solidificar, gravant un primer EP, que qualifiquen com a “càlid, honest i íntim”. Com a grup, cataloguen el seu estil com a soft rock ballable, sobretot, de cara a les noves cançons, que asseguren que no deixaran “parar de ballar”. En breu, a més, es plantegen tirar endavant un primer CD.

Arxivat a