La Plataforma Anti-TTIP del Berguedà s'organitza amb xerrades, tallers i debats

L'agrupació organitza diverses activitats de divendres 13 de maig a diumenge 15

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:20h
La Plataforma Anti TTIP del Berguedà, que actua contra l'Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) que preveu regular les relacions comercials entre la Unió Europea i els Estats Units, ha organitzat per aquest proper divendres, dissabte i diumenge tres jornades per informar, conscienciar i mobilitzar contra aquest acord. Segons afirmen, es tracta d'unes negociacions que "blinden" els interessos de les grans empreses transnacionals i que "retallen" la sobirania dels pobles, i la protecció social i ambiental. 

Els actes de la plataforma començaran divendres, amb una xerrada a les 19.00 hores a la plaça Viladomat amb Nacho Hurtado, membre de Procés Constituent/Stop TTIP i Sobirania Alimentària; Arnau Carné, de la Plataforma Stop TTIP dels Països Catalans, i Òscar Caldera, de l'agrupació berguedana. En acabar es farà un sopar vegetarià.

De cara a dissabte, els actes continuaran a les 10.00 del matí amb tallers per a l'autogestió al passeig de la Indústria. Concretament, han informat, es tractarà la higiene, els forns de fang i de pa, i la cervesa artesana. A la tarda es podrà assistir a la xerrada sobre sobirania alimentària que es farà a la plaça Viladomat, amb la Cooperativa "La Paca" del Baix Llobregat, Ecoxarxa del Bages, Basherri de Guipúscoa, l'Ajuntament de Navàs i les cooperatives de consum del Berguedà "La Pallofa" i "Les Druides", i acte seguit, totes aquestes empreses i institucions entraran en un debat per acabar, finalment, amb un sopar. 

Els actes de la Plataforma contra el TTIP finalitzaran diumenge amb un mercat de proximitat a la plaça Viladomat, i a les 14.00 hores es farà una gran paella popular, on també es tractaran les conclusions de les jornades.