La Pobla porta l'orquestra Gerunda a la Festa Major de Cinquagesma

La tradicional Dansa de Falgars clourà un cap de setmana llarg ple d'actes

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:37h
A partir d'aquest divendres i fins dilluns 16 de maig, la Pobla de Lillet viurà, com cada any, la seva Festa Major de Cinquagesma. Una festivitat que començarà adreçada al jovent, amb l'Spring Festival, i que comptarà amb el grup de rumba i salsa The Pardos Cat's i Alquadrat, acabant amb sessió de DJ amb Luis de Frutos. 

L'estrella de la Festa Major, però, arribarà dissabte amb el gran ball i la festa inspirada en els anys 70s, 80s i 90s del vespre, que anirà a càrrec de l'orquestra Gerunda, una de les més populars i reconegudes del país. Això serà després d'un dels actes més tradicionals, la celebració de la Festivitat de Sant Isidre al matí, que començarà amb una processó des de la plaça del Fort i fins al monestir, acompanyant la imatge del sant. Allà es farà una missa en honor al patró dels pagesos, la benedicció i el repartiment de pans a tots els assistents. Per altra banda, durant la tarda de dissabte també hi haurà una festa infantil.

Pel que fa a diumenge, es faran sardanes amb la Cobla Pirineu a la plaça de l'Ajuntament i, a la tarda, després de berenar, un ball de gala amb Nova Saturno. Serà dilluns, però, quan es repetirà un dels dies forts de la Festa Major. Com és habitual, es convocarà els poblatans al Santuari de Falgars, on es farà missa i una cantada goigs al matí. I per acabar, a les 17.00 hores, la festa de Cinquagesma finalitzarà amb la tradicional Dansa de Falgars, corrandes i sardanes. 
 

Consulta el programa complet de la Festa Major 

Arxivat a