El Monestir de Serrateix serà escenari del Cicle de Música i Romànic

Aquest diumenge 15 de maig es realitzarà el concert de Ferran Pisà i Eulàlia Fantova

Redacció
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:01h
El Monestir de Santa Maria de Serrateix, a Viver i Serrateix, acollirà aquest proper diumenge 15 de maig un dels concerts del 7è Cicle de Música i Romànic que organitzen els Amics de l'Art Romànic del Bages. Aquest anirà a càrrec de Ferran Pisà i Eulàlia Fantova a partir de les 19.00 hores i amb una entrada de 10 euros, just després, segons ha informat el consistori, de poder gaudir d'una visita guiada al monestir, a càrrec de Josep Maria Badia. 

De fet, el gaudi de la bona música i de l'arquitectura romànica és el principal interès de l'associació organitzadora dels concerts. Per això, en cadascun d'ells es fa una visita guiada per conèixer el patrimoni i per, finalment, acabar trobant el sentit de l'època en la música. Segons els Amics de l'Art Romànic, es tracta d'acostar aquest art “d'una manera diferent”. 

Monestir i concerts

El Monestir de Santa Maria de Serrateix va tenir influències benedictines del 941 al 1839. En ell, es poden contemplar restes de la primera església preromànica, l'església romànica del segle XI-XII, la torre campanar del segle XIV, el pati de l'Abat del segle XV, i el claustre neoclàssic del segle XVIII. Des de 1977 aquest element patrimonial és gestionat pel Patronat d'Amics de Serrateix, que vetlla la seva difusió i restauració. 

En aquest emblemàtic emplaçament, doncs, es podrà gaudir de l'obra de Pisà i Fantova, dos artistes que intentaran traslladar el públic al segle XVII, quan la música anglesa va començar a rebre fortes influències del barroc, d'origen italià. Durant el seu concert, Fantova i Pisà proposen un programa que centra el focus en tres autors d'estils ben diferents: Henry Lawes, Pelham Humfrey i Henry Purcell. 

Aquest concert és el segon que es realitza en el marc del cicle, després d'escoltar Miriam Encinas & Alexandre Guitart a Sant Iscle i Santa Victòria de Rajadell el passat 30 d'abril. A continuació del de Serrateix, serà el torn d'Ensemble Boccherini a Santa Anna i Santa Maria de Claret, a Santpedor, el 29 de maig; i Bolé a Talamanca l'11 de juny.
 

Consulta el programa