El cap de setmana dels Quatre Fuets suma actes de set entitats diferents

L'Ajuntament de Berga destaca la bona coordinació entre les associacions

Redacció
10 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:53h
El cap de setmana dels Quatre Fuets que conclourà el proper 22 de maig estarà, enguany, més nodrit que mai. Per això, les set entitats que realitzaran activitats han volgut sumat esforços per posar-ho tot en comú, i elaborar, a través de l'Ajuntament de Berga, un cartell conjunt que promocioni tots els actes des del divendres 20 de maig fins al mateix dia en què sonaran, de manera oficial, els primers fuets a la ciutat.

El cartell s'ha portat a terme sota el lema “Berga: cap de setmana dels Quatre Fuets”, i vol ser una eina de promoció i difusió dels diferents actes que ompliran la capital berguedana aquell cap de setmana. Aquests s'iniciaran amb el divendres Panxo casteller, amb un assaig general dels Castellers de Berga a la plaça de Sant Pere, amb posterior sopar i concert de Thug Live. 

De cara a dissabte hi haurà la Diada Castellera dels Quatre Fuets a la mateixa plaça, que començarà a les 17.00 hores i que comptarà amb actuacions de la colla berguedana, la colla jove dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de la Vila de Gràcia. A les 22.00 del vespre, per altra banda, se celebrarà el tradicional Concert Memorial Ricard Cuadra. 

Diumenge a les 6.00 del matí sortiran de la plaça de Sant Pere els quatre Gegants de la Patum per celebrar els seus respectius aniversaris, en un acte organitzat per la comparsa i la comissió de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. La pujada conclourà amb un esmorzar, balls i tirabols al Santuari, i un gran dinar popular ja a Berga. 

Per acabar, la plaça Viladomat acollirà el 65è Concurs Nacional de Colles Sardanistes i, a les 20.00 hores, la celebració dels Quatre Fuets. 

Per a la regidora de Patum, Mònica Garcia, la bona coordinació entre totes les entitats és “molt important” per al bon desenvolupament de la festa. Per això, se'ls ha volgut destacar “l'esforç”, i s'ha considerat convenient tirar endavant aquest cartell conjunt.