Un mapa localitza els cels més clars de Catalunya

L'estudi del Departament de Territori i Sostenibilitat mesura la contaminació lumínica | El millor cel nocturn es troba a la Serra del Montsec, tot i que es destaca el Prepirineu

Redacció
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:38h

Mapa de la contaminació lumínica de Catalunya
 

Un estudi presentat pel Departament de Territori i Sostenibilitat ha analitzat, del 2012 fins al 2015, la qualitat del cel nocturn. La contaminació lumínica pertorba les condicions naturals del medi nocturn, afectant els ecosistemes i la biodiversitat. Les principals amenaces provenen dels nuclis urbans, especialment Lleida i Barcelona. 

L'informe se centra en els parcs naturals catalans i constata que el cel a la serralada del Montsec de Lleida és el més saludable del país pel que fa a la contaminació lumínica. Els parcs naturals de La Serra del Montsant, de l’Alt Pirineu, dels Ports i de l’Albera també destaquen per una qualitat elevada del cel nocturn. El mapa també destaca la zona de Saldes, Gósol, Sant Llorenç de Morunys, i fins a arribar a Bagà i La Pobla de Lillet pel Parc Natural del Cadí com a zones molt bones, amb especial protecció per a la qualitat del cel.