Quatre podis berguedans al Campionat de Catalunya de Curses Verticals

La Vertical Quiri de Noves de Segre decideix els campions d'aquest any | Molt bon paper dels Mountain Runners del Berguedà

Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:37h
Vertical Quiri de Noves de Segre
Vertical Quiri de Noves de Segre | FEEC
La novena edició de la Vertical Quiri de Noves de Segre, a l’Alt Urgell, ha estat enguany el Campionat de Catalunya de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En ella, 130 corredors s’han donat cita aquest 8 de maig en una prova que designava campions, a més de tots els altres participants que han pres part en la Caminada Popular Circuit Fer o la “Petit Quiri”.

En la cursa que sortia de Noves de Segre i arribava a dalt de Sant Quiri, quatre berguedans de l'Associació Mountain Runners del Berguedà han realitzat un molt bon paper, assolint podi en diferents categories. En l'absoluta, però, el guanyador ha estat Adrià Noguera (UE Prats), liderant amb un temps de 37 minuts i 56 segons, tot i que molt seguit pel berguedà Guillem Vilalta (AE Mountain Runners del Berguedà), que ha arribat a només 38 segons, i Jaume Cornellà (CE Girona). Cal destacar que Marc Traserra ha sigut qui realment ha arribat segon al cim de Sant Quiri, però que no ha pujat en aquest podi del Campionat de Catalunya Absolut a causa de la seva condició de córrer en categoria júnior. 

En la categoria femenina, ha estat Àngela Castelló (CE Girona) qui s’ha proclamat Campiona Catalana de Curses Verticals, aconseguint a la meta una marca de 46 minuts i 36 segons. El subcampionat ha estat per Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida), amb un temps de 48 minuts i 28 segons. La tercera plaça ha estat per Mireia Santesmases (CEM La Cameta Coixa), que ha parat el seu cronòmetre en 50 minuts i 32 segons.

Pel que fa a la resta de podis berguedans, Francesc Galera s'ha proclamat guanyador de la categoria de veterans, Maria Berigues ha acabat segona en la categoria júnior, i Júlia Font ha estat la guanyadora de la categoria sub-23.

Guanyadors del Campionat de Catalunya de Curses Verticals, per categories

Categoria júnior femení
1r Laia Aguilar (CE Calldetenes)
2n Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà)

Categoria júnior masculí
1r Marc Traserra (CE Voltreganès)
2n Adrià Duarri (CE Súria)
3r Eduard Baquer (CER L’Escala)

Categoria cadet femení
1r Carola Vila

Categoria cadet masculí
1r  Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu)
2n Adrià Gelonch (CE Priorat)
3r Gerard Palomo (UE Urgellenca)

Categoria absoluta masculí
1r Adrià Noguera (UE Prats)
2n Guillem Vilalta (AE Mountain Runners del Berguedà)
3r Jaume Cornellà (CE Girona)

Categoria absoluta femení
1r Àngela Castelló (CE Girona)
2n Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida)
3r Mireia Santesmases (CEM La Cameta Coixa)