Montse Venturós demana a la Patum infantil «saltar, cantar i ballar» pel llegat de Joan Rafart

L'alcaldessa de Berga demana que tothom visqui "al màxim" aquesta Patum del 2016 que serà doble, amb la del Centenari de la Coronació

08 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:39h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en el Ple de l'Ascensió
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en el Ple de l'Ascensió | Aida Morales.
El discurs de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, al Ple extraordinari de l'Ascensió ha estat una injecció de Patum per tothom qui l'ha escoltat. Un parlament contundent, de passat, present i futur, en què s'ha donat les gràcies a totes les persones que, d'una manera o altra, fan possible la festa, i també s'ha recordat, especialment, al recent traspassat creador de la Patum infantil, Joan Rafart

“I pels més petits de la casa, enguany que el senyor Rafart ens ha deixat, feu ben viu i mereixedor cada salt de Patum infantil”, els ha encoratjat. I ha continuat: “Salteu, canteu i balleu pel seu llegat i per tot allò que ens ha ensenyat”. En aquest sentit, Venturós ha agraït a Rafart la seva tasca per la festa, i la possibilitat de fer extensiva la Patum als nens i nenes: “Mantingueu ben viva aquesta herència i no oblideu mai que els somnis dels més petits són els que ens fan caminar”.

Amb aquestes paraules l'alcaldessa ha donat el tret de sortida a la Patum, amb un reconeixement especial a comparses, Administradors i treballadors, i a tots els berguedans que, cada any, tenen un “rellotge intern a ritme de tabal” que ja està totalment actiu. 

“Doble cita” de Patum

A més, enguany la Patum té “doble cita”, ha recordat l'alcaldessa, una Patum extraordinària que tindrà lloc al setembre, i que tornarà a fer sentir el “bullici de la plaça” amb més força que mai. Així doncs, Venturós ha instat a celebrar-ho “tant com sigui possible”, amb l'inici d'aquesta celebració centenària dedicada a la Mare de Déu de Queralt amb la pujada dels Gegants al Santuari. 

Per tot això, l'Ajuntament de Berga dóna el tret d'inici a una Patum que enguany en seran dues, i que estarà marcada per l'excepcionalitat. Una vivència, ha dit adreçant-se als Administradors, que de ben segur costarà oblidar.
Arxivat a