PATUM

«Som la Patum», d'Albert Escànez serà el cartell anunciador de la Patum

Joan Carles Vilageliu guanya el cartell de la Patum infantil | Es proclamen els títols de patumaire durant el Ple de l'Ascensio

per Aida Morales, 8 de maig de 2016 a les 11:30 |
L'alcaldessa i la regidora de Patum anunciant el cartell de la Patum i Patum Infantil | Aida Morales
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Som la Patum”, del dissenyador berguedà Albert Escànez, ha estat el cartell guanyador de la Patum d'enguany, que anunciarà la festa durant aquest Corpus. Així ho va decidir el jurat i la votació popular, triant, també, “Els tres fuets” de Joan Carles Vilageliu, com a cartell guanyador per anunciar la Patum infantil. 

L'anunci s'ha donat a conèixer aquest diumenge durant el Ple extraordinari de l'Ascensió, on també s'han proclamat els títols de patumaire, patumaire d'honor i s'han fet públics els administradors dels Quatre Barris. Pel que fa a aquests darrers, Francesc Marco i Anna Rota representaran el barri Feixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls); Ruben Andrés i Alba Berdejo, la plaça de Sant Pere (Esclafidors rebentats); Jordi Pueyo i Teresa Martínez, el centre i carrer major (Esclafidors embotits), i Carles Justícia i Rocío Vargas, el Raval (Ravenisses). 

 

Els administradors de la Patum d'enguany. Foto: Aida Morales.


En aquest Ple, també s'han lliurat les plaques de reconeixement a les germanes Camprubí, per la seva tasca desinteressada durant quatre dècades pentinant les comparses de la Patum; a Televisió del Berguedà per la feina en pro de la festa, difonent-la durant 25 anys, i a Ràdio Puig-reig, per ser la primera emissora que va difondre en directe la Patum, una feina que ha continuat durant 35 anys.

A més, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós ha recordat que es tracta d'un any especial, amb dues patums i aniversaris, i també la seva primera Patum com a regidors i equip de govern. "No cal que us digui com de bonic és poder anunciar que finalment hi haurà patum", ha declarat. Venturós també ha recordat que, de Patum, n'hi ha "moltes i de molts tipus", i això és la "prova més clara" que la festa està ben viva.

Berga, doncs, dóna el tret de sortida oficial de les festes de Corpus, aprovant l'inici de la Patum, que es desenvoluparà entre els dies 25 i 29 de maig, amb aniversaris de comparses i tot un conjunt de sorpreses.


Títols de Patumaire
Antoni Torres i Prat
Marcel Coma i Vilella
Marc Pujols i Clotet
Mateo Gómez  i Perarnau
Marc Olonia i Torrentallé
Daniel Tristany i Cara
Ramona Riu i Costa
Carla Agnès Fernández i López
Anna Boixader i Aymerich
Gemma Boixader i Aymerich
Mariona Caballero i Lladó
Jordi Cantero i Palau
Josep Coromines i Andreu
Marc Coromines i Pérez
Marta Escobet i Montañá
Àlex Figueres i Escoda
Queralt Isach i Vázquez
Cèlia Miró i Manubens
Xavier Olalla i Algilaga
Pau Rioja i Gasull
Josep Maria Serra i Hidalgo
Dimna Trasserra i Baraut
Anna Vilaredes i Riu
  
Patumaires d’Honor

Núria Aranda i Rioja
Pau Bartoló i Roca
Claudi Bozoch i Martín
Jesús Breganciano i Crespo
Maria Àngels Busquets i Garrós
Maria Casals i Pons
Queralt Casellas i Guijarro
Lluís Codina i Boix
Sílvia Culell i Vilanova
Queralt Escobet i Canal
Ricard Gil i Porcel
Jordi Martín i Castilla
Ramon Pagerols i Parcerissa
Efrem Parera i Coma
Antoni Pérez i Zúñiga
Jaume Rafart i Pascuet
Ramon Vilà i Pujol
 

Cartell guanyador de la Patum d'Albert Escànez

 

Cartell guanyador de la Patum Infantil

 

Participació