Set escoles del Berguedà celebren la Festa de l’Arbre

L’activitat serveix per conscienciar els nens i nenes sobre la importància de respectar l’entorn natural

Cristina Prat
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:51h
lumnes d'escoles del Berguedà plantant arbres al Cadí-Moixeró
lumnes d'escoles del Berguedà plantant arbres al Cadí-Moixeró | Departament de Territori
Les escoles berguedanes a l'entorn del Parc Natural Cadí-Moixeró celebren la Festa de l’Arbre, amb l'objectiu de donar a conèixer als alumnes la vegetació de l'entorn protegit i ensenyar-los a ser respectuosos amb el patrimoni natural. 

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat, un any més, la plantada d’arbres per part dels centres educatius. L'activitat s'ha fet a diversos espais amb un atractiu especial, com el llac de Tumí, un punt amb un gran interès geològic i paleontològic. Les escoles Galceran de Pinós, de Bagà; de Tuixent; la Serrat Voltor de Vallcebre; de l'Albiol de Sant Julià de Cerdanyola, i l'escola Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà ja han participat en el projecte durant els últims dies. Aquest dilluns també realitzarà l'activitat l'escola Santa Margarida, de Gósol. 

Els alumnes de cada col·legi han plantat diferents espècies d’arbres, com til·lers i cirerers, així com també plantes medicinals i flors. Els nens i nenes, juntament amb les brigades municipals es fan càrrec de mantenir i regar les plantes. A més, la brigada del Parc Natural col·labora amb la iniciativa a través de les tasques de condicionament d’indrets on es fan les activitats i ajuden als nens en les feines de plantació. També hi col·laboren els treballadors del Taller Coloma donant suport als treballs de manteniment dins del parc.