Casals i ateneus del Berguedà i el Bages insten a fer objecció fiscal en pro dels refugiats

Els diners es destinaran a Stop Mare Mortum, Pallasos en Rebeldía o Brigada a Idomeni

Redacció
06 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:56h
Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia
Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia | Sergi Cámara
Diversos casals i ateneus del Berguedà i el Bages realitzen una campanya d'objecció fiscal, amb la qual pretenen enviar els diners de la declaració de la renda que de per sí anirien a parar a pressupost militar, a ajudar als refugiats. La campanya es presentarà a Berga aquest divendres, a l'Ateneu Llibertari, on es definiran tots els passos i es farà un sopar popular. 

Concretament, les entitats impulsores de la iniciativa són l'Atenau Llibertari, l'Ateneu Popular la Teia, l'Ateneu Popular Rocaus, Malestar Artés i l'Ateneu Popular la Sèquia. Les donacions, segons han dit, es destinaran a donar suport a Stop Mare Mortum, Pallasos en Rebeldía i Brigada a Idomeni. 

Els motius pels quals insten a objectar en pro dels refugiats són, entre d'altre, el fet que l'estat espanyol es comprometés a acollir 16.000 refugiats i que, de moment, només n'hagi acollit 18; o el suport econòmic de la UE a Turquia per un acord "antirefugiats" que, segons asseguren, "vulnera tots els tractats i acords sobre drets humans i estatuts de persones refugiades". 

La quantitat a objectar varia entre 84 i 100 euros, o el 4,23% del resultat de la declaració, que és la part que es destina a despeses militars directes del pressupost anual de l'estat espanyol.