CiU critica a la CUP que Berga hagi perdut el segell de transparència Infoparticipa

Montse Venturós recorda que s'ha avaluat la legislatura passada i no l'actual | L'alcaldessa afirma que al juliol ja es complirà el "gruix" de la Llei de Transparència

Redacció
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 23:06h
Ple de Berga
Ple de Berga | Aida Morales.
L'Ajuntament de Berga ha perdut el segell de transparència Infoparticipa que atorga cada any el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als consistori que, a través de la seva web, garanteixen una informació adequada, plural i totalment transparent, adaptada a la Llei de Transparència que es va aprovar l'1 de gener del 2016. En aquesta edició, però, el consistori berguedà ha perdut aquest reconeixement que fa referència a l'any 2015, quedant fora dels límits òptims marcats per aquest observatori. 

Així ho ha lamentat el cap de l'oposició, el líder convergent a l'Ajuntament de Berga, Antoni Biarnés, al Ple municipal d'aquest dijous, on ha lamentat aquesta pèrdua, i ha instat l'equip de govern a fer el possible per recuperar-lo. 

"Aquest ajuntament va molt tard en la Llei de Transparència, anem entre sis i vuit anys tard en algunes qüestions", ha justificat l'alcaldessa, Montse Venturós. Segons ha recordat, però, la pèrdua del segell ve de la gestió de la legislatura passada, quan es podria haver fet "més", ha dit, per avançar en aquesta situació, i ha afirmat que, com a equip de govern, estan treballant per tornar a complir tots els requisits. 

En aquest sentit, ha indicat que espera poder tenir complert el "guix potent" de la llei a partir del mes de juliol, tot i que ha demanat paciència i comprensió: "Tant de bo l'Ajunament de Berga pogués ser tan diligent com altres administracions públiques d'aquest país". 

Al Berguedà, l'Ajuntament de Gironella és l'únic que ha assolit enguany el segell de qualitat i transparència. Segons van informar, la seva puntuació és del 82,69% de tots els requisits complerts. 
Arxivat a