Elaboren un pla d'actuació per a casos d'abús sexual infantil i juvenil

El Consell Comarcal treballa amb serveis socials, de salut, d'atenció a la infància i adolescència, educatius i de seguretat

Redacció
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:52h
La Taula d'Infància del Berguedà en Xarxa va començar, el passat mes d'abril, a elaborar un pla d'actuació especialitzat per a casos d'abús sexual infantil i juvenil. En aquest, segons ha informat el Consell Comarcal del Berguedà, hi estan treballant els diferents serveis socials, de salut, d'atenció a la infància i adolescència, educatius i de seguretat. 

I és que, tal com han indicat, els abusos sexuals infantils presenten situacions de gran complexitat, que requereixen de la coordinació i participació conjunta dels diferents serveis, amb l'objectiu de protegir els infants i adolescents, i minimitzar els efectes futurs, tant en l'esfera psicològica, com en la relacional i afectiva. En molts d'aquests casos, els infants pateixen sentiments de culpa i vergonya, i és difícil identificar l'abús. Per això, han indicat, és important teixir vincles per tal d'elaborar mecanismes de detecció i actuació, on tots els agents hi tenen molt a dir i a fer.