Un berguedà crea el videojoc Patum Crush inspirat en el Candy Crush

Joan Casas ha elaborat el joc de manera autodidacta | Patum Crush incorpora gairebé totes les comparses i s'anirà actualitzant en properes edicions de la festa

04 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:46h
Videojoc Patum Crush
Videojoc Patum Crush
Joan Casas té 37 anys, és veí de Berga i, malgrat que no és programador informàtic ni especialista en videojocs, la seva formació autodidacta l'ha portat a crear el primer videojoc sobre la Patum. S'anomena Patum Crush, i és un joc inspirat en el famós Candy Crush, que consisteix en anar reunint comparses en grups de tres, quatre o cinc, i fer combinacions. 

En aquest videojoc, que es pot descarregar en dispositius Android o iOs, hi ha gairebé totes les comparses. No obstant això, i pel que fa a les que falten, com ara als Nans Nous, Casas ha afirmat que s'incorporaran en properes actualitzacions, ja que la programació del joc és complicada. En aquestes, a més, també ha dit que vol incorporar-hi novetats, com per exemple poder-ho compartir a través de Facebook amb els amics, o afegir-hi nivells diferents per a diversos tipus d'objectius. 

Ara per ara, però, el joc ja està disponible i es pot descarregar de manera gratuïta. A més, ha explicat, és un productes registrat dins de la marca Patum, i compta amb el vistiplau del Patronat, així com del dissenyador dels logotips de les comparses, Salvador Vinyes, que també ha col·laborat en el disseny. 

Per a Casas, l'objectiu era dotar la festa berguedana d'un producte que faltava, adreçat als amants dels videojocs. Més enllà d'aquí, ha destacat, el rèdit econòmic és gairebé negatiu, tenint en compte que és una aplicació d'interès molt específic. Amb tot, ha dit, la seva voluntat ha estat “elaborar alguna cosa que incorporés la Patum”, i per això, ha dit, ja se sent satisfet.
 

Joan Casas, creador del videojoc Patum Crush

Arxivat a