Bon paper del Club Orientació Berguedà a la Copa Catalana de Requesens

Ampa Gil queda segona al Campionat de Catalunya

03 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:07h
Roger Casal prenent la sortida d'una de les proves
Roger Casal prenent la sortida d'una de les proves | Aligots Girona
El Club Orientació Berguedà (COB) ha fet, aquest cap de setmana, un bon paper a la Copa Catalana de Curses d’Orientació en l’entorn del Castell de Requesens, a l’Alt Empordà. Les proves estaven organitzades pel club gironí d’orientació Aligots i estaven situades en un terreny amb unes característiques que no van decebre a ningú, sota el nom de 2 Dies Requesens.

El terreny era tècnic i físic pels desnivells que tenia i pel fred poc habitual en aquesta època de l’any. A tot això se li va afegir una mica de pluja el dissabte i una tramuntana amb ràfegues de prop de 125 km/h. Tot i així, els traçats fets per Rose Kowalski van agradar a molts participants i el mapa, cartografiat fa pocs mesos per Rui Antunes i Jose Batista, també va estar a l’alçada de les circumstàncies.

Ona i Biel Ràfols, campions de Catalunya

En la cursa de mitja distància disputada dissabte, que a més era Campionat de Catalunya, hi van participar un total de 346 corredors. En la categoria femenina, va guanyar Ona Ràfols (COC) amb un temps de 51:58, i la van seguir al podi Ampa Gil (COB) 54:29 i Ester Gil (Colivenc) amb 56:18. Pel que fa a la categoria masculina, va guanyar Roger Casal (Colivenc), amb 36:22, seguit de Biel Ràfols (COC), que va fer un temps de 43:17 i de Tommi Tölkkö (BO), amb 45:14. Per tant, els germans Ona i Biel van ser els campions catalans.

El mateix dissabte a la tarda, es va disputar l’Sprint, que no puntuava per la Copa Catalana. Aquesta prova va reunir a 194 corredors que es van distribuir en 3 categories, d’entre les quals la C1 va reunir els de més nivell. En la categoria femenina van tornar a fer primera i segona Ester Gil i Ona Ràfols, amb uns temps de 25:09 i 25:23 respectivament. En aquest cas va completar el podi Laura Serra, del club berguedà, amb 26:40. Pel que fa als homes, va vèncer Pol Ràfols (COC) amb un temps de 18:40, seguit de Roger Casal amb 18:58 i David Rodríguez (UE Vic) amb 20:29.