Avià comença a agafar forma com a vila florida

L'Ajuntament demana als veïns del nucli històric que passin a buscar flors de manera gratuïta | La voluntat és estendre l'activitat a altres barris de cara a l'any que ve

10 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:30h
Un balcó ple de flors.
Un balcó ple de flors. | Arnau Urgell
El municipi d'Avià ja té cada vegada més flors als seus balcons i finestres. És així dins del projecte Avià Verd, que s'integra dins del marc de viles florides de Catalunya, amb l'objectiu convertir el poble en un espai molt més ple de colors i vegetació. De fet, Avià va aconseguir, el passat mes de febrer, la distinció de Vila Florida, sumant-se així als 70 pobles de Catalunya que formen part d'aquest moviment, iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

Des de la setmana passada, segons han explicat membres de l'Ajuntament a NacióBerguedà, ja es va demanar als veïns del nucli antic que es van inscriure en la iniciativa que passessin pel consistori a buscar flors. Això, de moment, només es farà en aquesta part del poble com una “prova pilot”, han explicat, amb la voluntat d'ampliar-ho a altres zones en els propers anys. Pel que fa als veïns que visquin en aquesta part del municipi i que no s'hagin inscrit, l'Ajuntament ha indicat que, si volen, també s'hi poden apuntar. 

En el marc d'aquesta iniciativa es demana als veïns que trasplantin i col·loquin les flors als seus balcons o finestres. A més, i pel que fa a les plantes que es col·locaran en jardineres o torretes municipals, també s'ha instat a col·laborar. 

A partir d'aquesta experiència i de cara a l'any que ve, s'intentaran millorar diversos aspectes i estendre-ho a altres barris per convertir Avià en una veritable vila florida.
 

Flors plantades. Foto: Laura Alberch