La Patum Infantil comença avui el sorteig amb 276 inscrits

El repartiment de places es farà entre dilluns i dimecres a través d'un nou sistema informatitzat | La Patum Infantil incorpora diversos canvis que la fan més transparent i igualitària

02 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:37h
Patum Infantil
Patum Infantil | Joan Parera
La Patum Infantil inicia el sorteig de les comparses aquesta setmana. A partir de la tarda de dilluns i fins dimecres, els nens i nenes que prèviament s'hi hagin apuntat ja aniran coneixent si poden continuar formant part de la Patum Infantil i en quina comparsa. Enguany, segons ha explicat a NacióBerguedà el responsable de Comunicació, Guillem Canal, s'hi han apuntat un total de 276 nens i nenes, un nombre que pot acabar variant a última hora, si algú no ha pogut inscriure's i ho fa durant aquesta setmana presencialment. 

“A nivell intern ens ha sobtat moltíssim la gran acceptació que ha tingut aquest nou sistema d'inscripcions”, ha explicat Canal. Un canvi, ha prosseguit, que es va decidir tirar endavant gràcies a una empresa berguedana que va facilitar el disseny d'un programa fet a mida. A més, ha destacat, l'antic procediment suposava una "gran càrrega d'espera” per als més petits, que es feia "molt pesada". 

Per al nou procés, ha explicat, s'han agafat, per una banda, les dades dels nens i nenes que ja havien format part de la festa per actualitzar-los; i per l'altra, els nous inscrits. Aquest dilluns, ha relatat, es faran els sorteigs per als primers. A aquests, se'ls dividirà en tres prioritats; els que poden seguir a la mateixa comparsa; els que per alçada estan obligats a canviar, i els que podrien continuar però volen canviar. Això es farà, segons ha indicat, després de tornar a mesurar tots els nens i comprovar que les seves dades s'ajustin.

D'aquesta manera, per a cada participant ja quedaran descartades automàticament determinades comparses, i el programa tindrà en compte les seves prioritats.

Passarà de la mateixa manera amb les noves inscripcions, que tindran dues prioritats. La primera, per als fills o néts de cuidadors, mentre que la segona, tots aquells que s'inscriguin per primera vegada. En el cas de la primera, la persona responsable ha d'haver estat un mínim de tres anys en plantilla, i l'infant no ha d'haver participat mai en la Patum Infantil. Aquesta prioritat s'afegeix, ha explicat Canal, per agrair la feina dels cuidadors que porten anys col·laborant de manera desinteressada.

Tots els sortejos es realitzaran automàticament tenint en compte les dades registrades dins del programa, en base al número de tall que hagi sortit en cada grup, i la prioritat d'accés disponible a la comparsa. Un cop fet aquest pas, s'informarà als pares i als participants a través de megafonia perquè tothom pugui comprovar els resultats. 

En el cas dels Plens, la comparsa que ha tingut més inscrits i que se sortejarà dimecres, es podrà triar entre el primer salt o el segon, i es prioritzarà la gent que vingui al sorteig en persona, ja que també s'hi han inscrit nens de fora. 

Bones perspectivese

Segons Canal, les diverses proves que s'han fet amb el nou programa han donat resultats “positius”. Com que ha estat fet a mida per a la Patum Infantil, el marge d'error és molt petit, i la igualtat en el repartiment de les comparses el més objectiu possible. 

En qualsevol cas, ha remarcat, tots els passos s'aniran explicant als pares a mesura que avanci el sorteig, amb l'objectiu que tothom ho tingui clar. El programa, per altra banda, quedarà a mans dels organitzadors de la Patum Infantil, per poder-lo utilitzar en properes edicions.
Arxivat a